Cumhuriyet Halk Partisinin 35.Kurultay hazırlıkları kapsamında başlatılan il ve ilçe kongreleri süreci devam ederken; CHP Rize İl Örgütü de ilçe kongrelerini tamamlayarak, İl Kongresi sürecine girdi.

Rize ve ilçelerindeki CHP örgütlerinin 22 Kasım'da Rize Merkez İlçe örgütü ile başlayan kongreler süreci, Hemşin ve Güneysu ilçe kongreleriyle tamamlandı.

İlçe Başkanları
İlçe kongrelerinde yapılan seçimler sonucunda oluşan 175 kişilik delegasyonun seçim kurullarınca tescilinin ardından, girilen süreçte Rize İl Kongresinin 23 Aralık Çarşamba günü Rize Tek Gıda-İş Sendikası Salonunda yapılacağı öğrenildi.

İlçe Kongreleri ile Rize Merkez İlçe Başkanlığına Recep Durmuş, Ardeşen İlçe Başkanlığını Rauf Kemal Ural, Çayeli İlçe Başkanlığına Hızır Kadıoğlu, Çamlıhemşin İlçe Başkanlığına Cihan Kalay, Derepazarı İlçe Başkanlığına Şaban Akyıldız, Fındıklı İlçe Başkanlığına Kadirhan Kadıoğlu, Güneysu İlçe Başkanlığına Mustafa Kambur, Hemşin İlçe Başkanlığına Başar Cumbur, İkizdere İlçe Başkanlığına İbrahim Tavukçu, İyidere İlçe Başkanlığına Ali Kavalcı, Kalkandere İlçe Başkanlığına Bayram Özkan ve Pazar İlçe Başkanlığına da Abdullah Yıldız seçildi.

Rakıcı Aday
Rize'deki ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından seçilen ilçe başkanları ile Rize İl Örgütünde bir araya gelen ve değerlendirme toplantısı yapan İl Başkanı Mesut Rakıcı, CHP'nin kısa sürede Rize'de önemli atılımlar yaptığını ve örgüt yapılanmasında yeni bir sürece girdiğini belirterek; yapılacak CHP Rize İl Kongresinde yeniden İl Başkanlığına aday olduğunu ifade ederek toplantıya katılan ilçe başkanlarından desteğini aldı.

Bilindiği gibi Rakıcı ve ekibi, 7 Haziran seçimleri öncesinde eski İl Başkanı Mehmet Aslankaya'nın CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınmasının ardından İl Başkanlığı'na atanmış ve 7 Haziran genel seçimlerinin ardından 1 Kasım erken genel seçimlerinde de yoğun bir tempo ile görev yapmıştı.

CHP Rize İl Başkanlığı için henüz başka bir aday çıkmazken, 23 Aralık'ta yapılacak olan Rize İl Kongresinde Rize İl Başkan ve yönetiminin seçilmesi yanında 6 kişilik de Genel Merkez Kurultay Delegesi seçimi yapılacak.

PM'ye Rize'den Aday
Öte yandan, bir önceki CHP Olağan Kurultayı öncesinde, dönemin il başkanı Mehmet Aslankay'nın karşısında Rize İl Başkanlığına aday olan gazeteci Ömer Şan'ın bu kongrede aday olmayacağı ifade edilirken; önceki Kurultay'da Genel Merkez tarafından Parti Meclisi önerisi getirilen ancak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesine giremeyen Şan'ın bu Kurultay'da Parti Meclisi için aday olacağı kaydediliyor.