Teröristler Daha mı Gururlu ve Onurlu?

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, önceki gün kanaat önderlerine verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşma sırasında, teröristler ve terör örgütleri için kullandığı ifadelere sert tepki gösterdi.


Rize İl Başkanlığında, İl Yöneticileri ve İlçe Başkanlarıyla birlikte ortak bir basın toplantısı düzenleyen Rakıcı, daha önce de Erdoğan hakkında, 'teröre ve teröristlere yardım ve yataklık yaptığı' gerekçesiyle 'suç duyurusunda' bulunduklarını kaydederek; "Aziz şehitlerimize 'kelle' diyerek hakaret eden, şehit cenazelerinde haklı feryatlara 'yaygara' sıfatını layık gören, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için hayatını ortaya koyan fedakar asker ve subaylarımıza 'terörist' yaftasıyla kurulan kumpasların mimarı olan Recep Tayyip Erdoğan, dün milletimize karşı ettiği hakaretlere bir yenisini ekledi" dedi.

Ağır Hakaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmada, "Teröristler kadar bizler, gururlu olmazsak, onurlu olmazsak, bu ülkede büyük bir kırılma olur" şeklinde ifadeler kullandığına dikkat çeken Rakıcı, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, halkının 'teröristler kadar bile onurlu ve gururlu olmadığını' ima ederek, milletimize hakaret etmiş; kendi onur ve gurur ölçüsünü ortaya koymuştur. Erdoğan'ın onurunun ölçüsü, terör örgütleri, gururunun ölçüsü de teröristlerdir. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden bu kişi, halkımızın onuruna, şerefine, gururuna ağır hakaretler etmektedir. Terör örgütü üyelerine iltifatlar düzerken, halkımızı alenen aşağılamaktadır" dedi.

Asıl Onursuz ve Gurursuzluk

Söz konusu açıklamaların yurt genelinde eşzamanlı olarak yapıldığını ifade eden CHP İl Başkanı Rakıcı, "Halkımız ve Cumhuriyet Halk Partisi, böyle bir hakareti kabul edemez. Halkımız onurlu ve gururludur. Asıl onursuz ve gurursuz olanlar, PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlardır. Valilere talimat vererek, terör örgütüne dokunulmasını engelleyenlerdir. Görevini kasten ihmal ederek, şehirlerimizin teröristlerin cephaneliğine çevrilmesine göz yumanlardır. Şehirlerimize mayınlar, bombalar döşenirken bunu film gibi izleyenlerdir. PKK şehirlerimizde asker alma şubesi kurarken, karakol açarken, vergi mahkemeleri kurarken, görevini yerine getirmeyenlerdir. PKK ile doğrudan görüşenlerdir. 'Öcalan'ın düşünceleri, bizim de düşüncelerimiz' diyenlerdir.ç Kirli masalarda karanlık pazarlıklar yapanlardır. Ve halkımızın verdiği şerefli göreve ihanet edenlerdir" şeklinde açıklamalarını sürdürdü.

Halka Havale

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, açıklamalarını şöyle tamamladı: "İktidarı boyunca terör örgütüne yardım ve yataklık eden Erdoğan, halkımıza karşı işlediği suçlar ve ettiği hakaretler nedeniyle mutlaka hesap verecektir. Açıklamalarıyla, 'bu halkın teröristler kadar onuru ve gururu yoktur' demeye getiren Erdoğan'ı, aziz halkımıza havale ediyor, onur ve gurur kavramları ağzına yakışmayan bu şahsa ev güzel cevabı halkımızın vereceğine inanıyoruz!"

Haber:ÖMER ŞAN