CHP Rize Milletvekili Adayı Remzi Kazmaz seçim sonuçlarını değerlendirdi. Düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kazmaz “şuanda AKP ‘nin ittifak yaparak iktidar kuracağı bir hükümet ve sayın Cumhurbaşkanın başkanlık sistemi ile ilgili yeni bir döneme başlayacağı bir ülke var. Umarım bizim geçmişte söylediklerimizin hepsinin tersi yapılır, umarım Türkiye cumhuriyetine hukuk devletine, demokrasiye, insan haklarına, özgürlüğümüze, iş, aş, ekmeğimize karşı daha duyarlı bir hükümet ve daha duyarlı bir başkanlık sistemi olur. Türkiye’nin başkanlık sistemine uyum sağlayacağına inancım yok. Başkanlık sisteminin Türkiye’ye neler getireceğini henüz kimse bilmiyor, bunun kimsede farkında değil. Cumhuriyet Halk Partisi bu nedenle parlamenter sistemle ilgili mücadele için sahalara indik, coşkuyla karşılandık ama sonuç arzu ettiğimiz gibi çıkmadı. Şu iyi bilinmeli demokrasi çoğunluğun sesi değil, demokrasi azınlığın teminat altına alınmasıdır. Bugün çoğunluğu elde edenlerin bunu kutlarken sanki azınlığa karşı tehdit unsuru oluşturan söylemler, tavırlar eylemlere ilk günden başlaması düşündürücü.” Dedi.

BU YARIŞIN ASIL GALİBİ SERKAN KARDEŞİMİZ

Kazmaz ”Rize’de bir yarış oldu, yarış gerçekten demokratik bir ortamda geçti. Bunda etkisi olan herkese teşekkür ediyorum. Burada en önemlisi Rize Emniyet Müdürlüğü’dür. Adaletli hukuka uygun, tarafsız adil bir yönetimle burada herhangi bir olay çıkmadan baştan sona bu işi düzgün götürdü. Ben kendilerine partim adına teşekkür ediyorum. Rize’de yapılan seçimlerde halk böyle istedi. Ben yarışı kazananları teker teker tebrik ediyorum. Bu yarışın asıl galibi Serkan kardeşimiz oldu. Kendisini ayrıca tebrik ediyorum. Burada düşünülmesi gereken bir şey var, halkın tepkisi listelere oldu. Bugüne kadar AK Parti milletvekillerinin ortaya koymuş olduğu performanstan rahatsız olan hoşuna gitmeyen seçmenler, muhalefete değil ama cumhur ittifakındaki bir partiye oylarını yığınca arzu edilen sonuç olmadı.” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM

Cumhuriyet halk partisi mücadeleye devam edecektir diyen Kazmaz “Diktatörler yenilir düşer ayağa kalkamaz, devrimciler yenilse bile ayağa kalkar mücadeleye devam eder, bizim içimizde Atatürk devrimciliği bu cumhuriyeti korumak için yeterince var, o nedenle bizde yenilgi olmaz, seçim kaybettik. Mücadeleye devam için dün öyle karar aldık Fındıklı’dan başlayarak bütün ilçeleri gezdik”

“NE SÖZ VERMİŞSEM YANINIZDAYIM”

Seçmenlere seslenen Remzi Kazmaz “sizleri asla mahcup etmeyeceğimi verdiğim sözlerin arkasındayım, buradaki tüm olumsuzluklarla ilgili ne söz verdiysem yanınızdayım. Kamulaştırma, dereler, çay için gönüllü avukatınızım. Biz muhalefetin alasını daha düzgün, hukuk devleti çerçevesinde yapacağız. Umudunuzu sizde kaybetmeyin, halkın tercihlerine saygılı olmak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm yönetimine, emektar kadınlarına, gençliğine sonsuz sevgi, saygılarımı sunuyorum. Ayrıca bize oy veren, umudunu Cumhuriyet Halk Partisi’ne bağlayan, saçları beyazlayıp 40 yıldır iktidar yüzü göremeyen, onurlu, vakurlu, hala yüreği demokrasiden yana atan, inancını Atatürk devrimleri doğrultusunda sürdüren tüm seçmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Arzu ERBAŞ/GazeteRize