7 Haziran seçimlerinde Rize’den gösterdiği milletvekili adaylarının üçünü de değiştirerek; Rize’deki seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Aday Tanıtın Toplantısıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Ülkenin içerisinde bulunduğu iktidar ve hükümet sıkıntısı, terör ve ekonomi kriz tehlikesine karşın yaklaşan 1 Kasım erken seçimleri için ‘Önce Türkiye’ vurgusuyla tek slogan oluşturan CHP, seçmenleri de ülkenin geleceği açısından tüm çalışmalar içerisinde katılımcılığa çağırıyor.

Seçmenlere her şeyden önce oy kullanma çağrısı yapan CHP örgütleri, seçim süresi boyunca yurttaşlardan ve duyarlı seçmenlerden de seçim çalışmalarına katkı sağlamalarını bekliyor.
Bu doğrultuda Rize’deki çalışmalarını geçen hafta içerisinde Rize’ye gelerek başlatan CHP Rize Milletvekili Adayları Prof.Dr.Kemal Köymen, Av.Çetin Keçeli ile işadamı Ali Şahinler, CHP Genel Merkezinde düzenlenen genel tanıtım toplantısının ardından Rize’de de seçmenlerin, kamuoyu ve partililerin huzuruna çıkıyor.
CHP’nin seçim programının da tanıtılacağı ‘Aday Tanıtım Toplantısına’ hazırlanan CHP Rize İl Örgütü, 39 yıl aradan sonra Rize’den Milletvekili çıkarabilmenin heyecanıyla çalışmalarını yoğunlaştırdı.


AKP’nin ülkeyi bataklığa sürüklemeye çalıştığına dikkat çeken CHP Rize 1.Sıra Milletvekili Adayı Prof.Dr. Kemal Köymen, “Rizeliler ülkenin çimentosudur. CHP olarak biz ‘Önce Türkiye’ diyoruz. Toplumu kutuplaştırıcı siyasetin ülkeyi ne hale getirdiği ortadadır. Ülkemizin birlik, beraberliği, bölünmez bütünlüğünün devamı, halkımızın huzur ve refahı için CHP iktidarına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” diye konuştu.


Seçime 1 aydan daha az bir süre kala, yurt genelindeki bütün adaylarını 30 Eylül Çarşamba günü Ankara’da Genel Merkezde toplayan CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle, seçim programı ve yurt genelindeki milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı.

CHP Rize İl Örgütü ise, Genel Merkezdeki tanıtımın hemen ardından Rize’de de geniş katılımlı bir aday tanıtıp toplantısı düzenledi.
CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, 4 Ekim Pazar günü Rize adaylarını halkla ve örgütle buluşturacaklarını ifade ederek, 7 Haziran’da yarım kalan seçim başarısını 1 Kasım’da tamamlayacaklarını kaydetti.
Edinilen bilgilere göre CHP, 4 Ekim Pazar Günü Rize İ.Kahraman Kültür Merkezi büyük salonda, öğlenden sonra saat:13.00’da düzenlenecek Aday Tanıtım Toplantısıyla, adaylarını kamuoyuna tanıtacak.
CHP’nin aday tanıtım toplantısı için il genelindeki partililer ile birlikte seçmenlere de, ülkenin geleceği için ortak çalışma platformları oluşturulması ve katılımcılık çağrı yapıldı.