CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz: “ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN RİZELİ ÖĞRENCİLERİMİZE BURS VERİN”

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz başlayan yeni eğitim öğretim döneminde son yıllardan beri tüm Türkiye’yi etkisi altına alan ekonomik krizden etkilenen bir diğer kesim olan öğrencilerin bu dönemde kişi ve işletmeler tarafından ekonomik olarak desteklenmesi adına bir çağrıda bulundu. 

“TÜM KURUM, KİŞİ VE İŞLETMELERE ÇAĞRIMIZDIR”

İl Başkanı Deniz yayınladığı mesajında şunları söyledi:
“Rize’de faaliyet gösteren Rize Ticaret Borsasına, Rize Esnaf ve Sanatkârlar, Ticaret ve Ziraat Odalarına, MÜSİAD’ a, TÜMSİAD’ a, Vakıflara, Birliklere, Çayeli Bakır dahil tüm işletmelere, Fabrika Sahiplerine, Müteahhitlere, ÇAYKUR’ a, İş insanlarına... Özetle tüm ekonomik kurum, kişi ve işletmelere ortak çağrımızdır, üniversiteyi kazanan ve Rize dışında okuyan Rizeli öğrencilerimize burs verin.

“TİCARET BORSASI VE ÇAYKUR ÜRETİCİNİN ÇOCUĞUNA BURS VERSİN”

Çay üreticilerinden borsa kesintisi yapan Rize Ticaret Borsası çay üreticilerinin üniversitede okuyan çocuklarına burs versin. Eğer veriyorsa verdiği sayıyı artırsın. Aynı şekilde ÇAYKUR da çay üreticilerinin üniversitede okuyan öğrencilerine burs versin, veriyorsa sayıyı artırsın. Bu çağrı sadece Rize Ticaret Borsası’na, ÇAYKUR’a değil Rize’deki tüm oda ve birliklere de yapılan bir çağrıdır. Rize Ticaret Sanayi ve Odası, Esnaf Odası, MÜSİAD, TÜMSİAD, Ziraat Odası ve diğer kurumlar ülkemizin değişik bölgelerinde üniversitelerde okuyan Rizeli öğrencilerimize burs versinler. Aynı şekilde Rize Belediyesi de burs verebilir.

“İKTİDARIN ÇÖZMESİ GEREKEN YURT SORUNUNU 20 YILDIR YAŞIYORUZ”

Çok sayıda öğrenci kardeşimiz yurt ve burs sorunu yaşamaktadır. Yurt sorunu iktidarların çözeceği bir konu iken bu konuda 20 yıldır yeterli yatırım yapılmadığını çok acı bir şekilde hep birlikte yaşıyoruz. Açılan üniversitelerin çoğunluğu alt yapıları olmadan açılmakta ve sonucunda öğrenci kardeşlerimiz ve aileleri mağdur olmaktadır. Burs konusu da aynı şekilde öğrenci kardeşlerimizi ve ailelerini zorlamaktadır. Yurt konusunda bir şey yapamayız ama burs konusunda çok şey yapabiliriz.

“ÇAĞRIMIZ BU YIL İÇİN GEÇERLİ, CHP İKTİDARINDA TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ BURS ALACAKTIR”

Biz CHP Rize İl Başkanlığı olarak İstanbul Rize Masamızla birlikte her yıl 50-60 öğrencimize, burs vermek isteyen kişilerle kaynak oluşturup burs almalarını sağlıyoruz. Yeterli mi? Tabi ki değil. Bu nedenle Rize’deki bütçesi olan tüm kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz. Ülkemizin farklı yerlerinde üniversitelerde okuyan Rizeli öğrencilerimize burs verin. Bu çağrımız 2022-2023 öğretim yılı için geçerli çünkü zaten CHP İktidarında, Millet İttifakında tüm öğrencilerimizin burs almaları Sağlanacaktır.” Dedi.