Cumhuriye Halk Partisi Rize İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Örgütü ve 1 Kasım Genel Seçimleri için Rize Milletvekili Adayı olan Prof.Dr. Kemal KÖYMEN, Avukat Çetin KEÇELİ, İktisatçı-Eğitimci Ali ŞAHİNLER;
İl Başkanı Mesut RAKICI Başkanlığındaki Seçim Çalışma Komisyonunun belirlediği programa göre ilçe ve belde örgütleri, Kadın ve Gençlik Kolları ile bir bütün olarak aralıksız çalışmalarını sürdürmektedir.
           
Örgütümüzün bu çalışmaları sürecinde ülkemizin kuruluşundaki temel ilkelerimiz, kırmızıçizgilerimiz, gelenek ve göreneklerimiz, örf ve adetlerimiz ile din, dil, ırk kökenine dayalı ayrımcılık, dinsel inanışlar ve özellikle yüce dinimiz İslamiyet’in kuralları ve insani yaklaşım biçimleri ve gerekleri dışında hiçbir yaklaşım, söylem ve ifadede bulunulması söz konusu olmamıştır, olamaz!
           
Kaldı ki, Emperyalizme karşı verilen Ulusal Kurtuluş mücadelesini vermiş, Türk Milletinin bağımsızlığı uğruna yaşamlarını ortaya koymuş başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve İsmet İNÖNÜ gibi devlet büyüklerimizin kurduğu Çağdaş, Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti’nin bekçileri olarak, bu ilke ve inanış, etnik kimliklerimizin güvencesini oluşturmaktayız.
           
Seçim çalışmalarımızı başlattığımız günden itibaren, toplumu ayrıştırıcı, insanlarımızı küçümseyici, diğer siyasi parti ve adayları ötekileştirici hiçbir söylem, ifade, ayrım ve söz dalaşına girmedik, bu tür davranışlarda bulunmadık! Ve hatta bizi bu tür tartışmaların içine çekecek sataşma ve açıklamalara yanıt vermeyerek, toplumu germekten uzak durduk!
           
Bütün bunlara karşı, 13 yıllık AKP iktidarının ülkede oluşturduğu ekonomik, sosyal, kültürel, ayrıştırıcı, ötekileştiren derin yaraların nasıl sarılacağı, yapılacak çalışmalar, projeler ile birlikte Rize’mizin sorunlarına karşı çözüm önerilerimiz, çayda kotanın kaldırılması, kaçak çayın önlenmesi, Çaykur’un özelleştirilmesinin engellenmesi, istihdam sorununun çözülmesi, söz verilip de yapılmayan projelerin takibi gibi çalışmalarımızı anlattık.
           
Ancak, özellikle Rize’de bizi rakip olarak gören ve 13 yıldır yapmadıklarını hala vaat etmeye devam eden iktidar partisi yetkilileri, milletvekilleri, yöneticileri bizleri sürekli bu söz dalaşına çekip, yandaş kurum ve kuruluşlarıyla, basın-yayın organlarıyla hedefe koymaya ve siyaseti çirkefleştirmeye, seviyesizleştirmeye devam ettiler ve bunu da sürdürmektedirler.
           
Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 1 Kasım’dan sonra ülkemizde halkın, toplumun özlediği hakça ve insanca bir yönetimle iktidarı oluşturmanın azmindeyiz.
Bu azimle, seçim çalışmalarımızın başladığı ilk günden itibaren Rize’den 3 milletvekili çıkarma hedefiyle, adaylarımız ve örgütümüzle birlik ve bütünlük içerisinde, halkımızla kucaklaşarak, omuz omuza verdik. Artık bunun önünde hiçbir güç duramaz!
Bizleri çeşitli nitelemelerle bir karmaşanın içine çekmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte Halkın İktidarını kurmak isteyen seçmenlerimiz de bu derin algı yönetimini, ayrıştırmayı fark ederek, bu oyunlara gelmeyecektir.
İşçisi, Köylüsü, Emeklisi, Emekçisi, Memuru, Esnafı, İşadamı, Sanayicisi, Balıkçısı, Yaylacısından İşsizine kadar herkesin umudu, savunucusu ve yoldaşıyız.
Herkesin inancının, etnik kökeni ve varoluş nedenlerinin yılmaz savunucusu ve bekçileriyiz! Başı örtülü veya açık, inançlı veya inançsız, ocu veya bucu, şusit veya buist gibi hiçbir ayrımın içerisinde olmadık, olmayacağız!
Bu kararlılıkla, özellikle de AKP yanlısı ve iktidar tandanslı bazı basın-yayın organları, kurum ve kuruluşların yaptığı asılsız, dedikodu ve siyasi etik dışı haber ve yorumları bir kez daha kınıyor ve bu yöndeki değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz!
Bu itibarla, başından itibaren teröre kurban verdiğimiz aziz şehitlerimiz, gençlerimiz ve yurttaşlarımızın anısına seçim çalışmalarımızda hiçbir şekilde müzik ve sesli anons kullanmadık, afiş, poster, broşür gibi çevre kirliliği oluşturacak çalışmaya girmeyerek hem gürültü ve hem de görüntü kirliliği oluşturmadık.
Bu süreçte kısıtlı zaman ve yoğun çalışma temposu nedeniyle ulaşamadığımız, ulaştığımız ve rahatsızlık verdiğimiz hemşerilerimizden özür diliyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu yarınlar diliyoruz.
Bu vesileyle bugün varlığımızı borçlu olduğumuz demokrasimizin yerleşmesinde emeği geçen tüm devlet büyüklerimizi, siyasilerimizi bir kez daha anıyor; canlarını vererek bizlere emanet etkileri Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılını kutluyoruz!
Hiç kimsenin kuşkusu ve endişesi olmasın ki 1 Kasım Seçimlerinden sonra ülkemizde Halkın İktidarını kuracak olan Cumhuriyet Halk Partisi Rize’den hem Milletvekili ve hem de Bakan çıkaracaktır!
 
Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı