CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz, sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya gelerek gündemdeki konularla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP İl Başkanı İhsan Alkan’ ın CHP’ yi eleştirmesinin yersiz olduğunu söyledi

MHP İl Başkanı İhsan Alkan, gerçekleştirdiği basın toplantısında ÇAYKUR’un 2018 yılı fiyatından CHP'li Arhavi Belediyesi'ne 5 bin ton kuru çay sattığını ifade ederek, "Çaykur’u ve özel sektörü eleştiren CHP neden bunu eleştirmiyor” ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine CHP Rize il Başkanı Saltuk Deniz "ÇAYKUR’un satışları bizim ilgi alanımızda değil" diyerek cevap verdi.

Çaykur’un Satışları Bizim İlgi Alanımız Değil

ÇAYKUR’un stoklarını eritmek adına böyle bir girişimde bulanabileceğini ifade eden Deniz: “Çaykur’ un çay satışları bizlerin ilgi alanında değil. Çaykur belediyelere de satar vatandaşa da satar, kamuya da satar askeriyeye de satar, burada eleştirilecek konu o değil. Çaykur’un kuru çay olarak vermesi değil paketlemesi vermesi konuşulmalı. Bizim orada eleştirmiş olduğumuz konu şuydu. Çünkü insanlar ÇAYKUR’ un çayını alacaklar kendi paketleriyle satacaklar. Eğer alınan çayların ÇAYKUR’ un kuru çayından alınıp paketlenmişse bu sorun değil. Ama bu ibare yoksa sadece belediyenin aldığı çay değil ÇAYKUR’ un özel sektöre de sattığı bir çay var. Çaykur stoklarını eritmek için böyle bir hamle yapmış olabilir.

Biz Çaykur’un satışlarını takip etmeyiz, etmemize de gerek yok. Burada tartışılması gereken konu belediyelere satılıp satılmaması değil. Çaykur’ da Liva denen bir firma var, o firmaya yapılan bir satış var, Arhavi Belediyesi bu firmadan çayı alıp, kendisi paketleyip satıyor. Arhavi Belediyesi bu yıl ve ya önümüzdeki yıl kendi Çay fabrikasını hizmete sokacak. “ şeklinde konuştu.