CHP Rize İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, laiklik açıklamaları dolayısı ile istifaya davet edildi.

CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı’nın imzasını taşıyan yazılı açıklamada, laikliğin milli egemenliğin temel ilkeleri arasında yer aldığına dikkat çekilip, “Laiklik ilkesiyle millet zamanın değişen şartlarına göre kendi kaderini belirleyecek hukuk kurallarını kendi egemenlik gücüyle koyma hakkını eline almıştır. Bu hak Meclis tarafından kullanılır, hükümet tarafından uygulanır, yargı tarafından korunur. Anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddesi olan Laiklik ilkesini kaldırmaya yönelik her teşebbüs, milli egemenliği kaldırmaya ve anayasayı zorla ilga etmeye yönelik bir suç girişimidir. Laiklik ilkesiyle kendi kaderini eline alan milletimiz egemenlik yetkisini anayasada belirtilen kurallar çerçevesinde kullanır. İktidar seçimle iş başına gelir, TBMM görevini milletten aldığı yetkiyle yerine getirir. Çok partili hayatımız demokrasimiz ve demokrasimizin parçası olan bütün haklarımızın temeli laiklik ilkesidir. Laiklik ilkesini kaldırmak demokrasiyi yok etmek demektir" denildi.

Rakıcı yaptığı açıklamada Kahraman’ı istifaya çağırarak, “İsmail Kahraman yaptığı açıklamalarla milli egemenliğin, demokrasinin ve Cumhuriyet değerlerinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisini temsil etme yeteceğini önce bırakmalı ve istifa etmelidir. CHP, çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefleriyle özgürlükçü demokrasiyi kurmak için çalışmalarına büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Bu ülkede demokrasiyi yok etmek ve bir baskı rejimi kurmak isteyenler mutlaka yenilecek Türkiye tarihi yolculuğuna devam edecektir" dedi.