CHP Rize Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, İktidar ve muhalefet parti temsilcilerinin şahsına ve partisine karşı yapmış olduğu karalama kampanyalarına karşı "polemiğe ayıracak vaktimiz yok. Biz Rize için, ülke için neler yapacağımızın gayreti içerisindeyiz." dedi. 

Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini ifade eden Köymen, "Vatandaşlarımızdan ziyaretlerimizde büyük ilgi görüyoruz. Vatandaş, bir yandan çalışmalarımızı takdir ederken özellikle iktidar partisinin kendilerine vermiş olduğu vaatleri yerine getirmemesinden de şikâyet ediyorlar. 13 yıldır AKP'nin çözemediği çay sorununu 'CHP'nin çözebilecek mi?' sorularıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bizler de şu an üzerinde çalışmış olduğumuz çay politikasının üreticiyi memnun edeceğini belirtiyoruz. Müstahsil, topladığı çayın tamamını Çaykur'a satacak ve bedelini alacak. Biz bunun sözünün veriyoruz. Çayda kotayı kaldırıyoruz. Üretici çayını Çaykur'a satacak, özel sektör de çayını Çaykur'dan satın alacak." dedi. 

"VATANDAŞ AKP'NİN YAPMADIĞI PROJELERİ SORGULUYOR"
Vatandaşların AK Parti iktidarının özellikle Rize'ye vadettiği projeleri gerçekleştiremediğinden dert yandığını ifade eden Köymen, "Salarha Tüneli, Havalimanı, İyidere Lojistik Merkezi, Derepazarı Tersanesi, İkizdere Çay Fabrikası, Kalkandere Organize Sanayi Bölgesi... Vatandaşlarımız 'Nerede bu projeler?' diyor. Biz tamamlanamamış tüm projelerin takipçisi olacağız. En kısa zamanda bitirilmesi adına gece-gündüz çalışacağız. Salarha'da yaşayan vatandaşlarımıza doğalgaz hizmetini de getireceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Derepazarı halkı verilen tersane sözünün yerine getirilmemesinden dert yanıyor ama Sayın Hasan Karal, 'Biz Derepazarı'na tersane sözü vermedik' diyor. Derepazarı halkımız Karal'ın bu sözünü değerlendirmeli. Isırlık mevkiinde bir parktan bahsettiler ama geçen oraya çıktım ortada ne park var ne de başka birşey. Hani Kalkandere'deki OSB'de bacalar tütecekti. Şehir merkezinde ve ilçelerde trafik rezalet durumda. Dosma yolu perişan halde. Bataklıktan geçiyorsunuz. İnsanlar yürüyemiyor. Aylardır o yolda herhangi bir çalışma yapılamamış. Yeniköy Mahallesi'nde dev çukurlar var." diye konuştu. 

"POLEMİĞE VAKİT YOK" 

İktidar ve muhalefettekilerin kendileriyle polemiğe girme gayreti içerisinde olduğuna dikkat çeken Köymen, "Mesnetsiz iddialarla bizleri karalamaya çalışıyorlar. Bizim polemiklere ayıracak vaktimiz yok.  Biz Rize için, ülke için neler yapacağımızı anlatma gayreti içerisindeyiz. Seçim kampanyasında da bunları yapıyoruz. Kemal Köymen Rize'yi tanıyor, tanımıyor gibi kelimeler söylemeleri boş laflar benim için." şeklinde konuştu. 

"BÖLGE HALKI KENDİ İÇİNİN PATRONU OLSUN"
 

Köymen, Rize'nin ciddi derecede bir turizm potansiyeli olduğunu belirterek şöyle dedi:, "Maalesef bu potansiyeli kullanamıyoruz. Yeşil Yol diye bir proje ortaya attılar. Önce sahilden, köylerden yaylalara giden bozuk yolları düzeltelim de yaylaları birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol projesini sonra düşünürüz. Yaylalarımıza yabancı sermayenin gelip yatırım yapmasındansa o yaylalarda yaşayanları destekleyelim. O bölge halkına sıfır faizle krediler verelim ve kendi işlerinin patronları olsunlar. Butik oteller, apart oteller yapsınlar turizmi canlandırsınlar. Dış yatırımcılar oralara gelip büyük işletmeler yapacaklar, doğaya zarar verecekler, bölge halkını işçi olarak çalıştıracaklar ve kazandıkları paraları alıp ülkelerine gidecekler. Biz yabancıların gelip iş kurmasından ziyade bölge halkının kalkındırılmasından, onların kendiişlerini kurmasından yanayız. İlimizde turistlerin konaklayacağı otellerin sayısı oldukça az. Bu sayının daha da artırılması gerekmekte. 5 yıldızlı otel sayılarının artırılması gerekmekte.

KÖYMEN, BAKANLIĞA HAZIRLANIYOR 

Eğitimci kimliğiyle ön planda bulunan CHP Rize Milletvekili Adayı Prof.Dr. Kemal Köymen, CHP iktidarında sıradan bir milletvekili olmak istemediğini, görev verilmesi halinde Milli Eğitim Bakanlığı görevini yapabileceğini ifade etti. 

53 Gazeteciler Derneği'ndeki basın toplantısında bir gazetecinin kendisine "Konuşmalarınızda eğitimle ilgili detaylı bilgilendirmeler yapmanızın altında olası bir CHP Hükümeti'nde Milli Eğitim Bakanlığı mı yatıyor?" şeklindeki sorusuna Köymen, sıradan bir milletvekili olmak istemediğini, kendi alanında en yüksek mertebede hizmet verebileceğine inandığını söyleyerek cevap verdi. 

Son 13 yıl içerisinde dört veya beş milli eğitim bakanı değiştiğini ve bunların hepsinden bakanlığı daha iyi yapabileceğini ifade eden CHP Rize Milletvekili Adayı Prof.Dr. Kemal Köymen, şunları söyledi: "Onların hepsini tanıyorum. Hiçbirinin benden daha üstün bir vasfı yok. Ben onların hepsinden daha çok eğitim konusuna vakıfım. Pek tabii ki uygun görüldüğünde, Partimiz ve Genel Başkanımız takdir ettiğinde böyle bir makamda çok başarılı olacağıma inanıyorum. Eğitimde ciddi tecrübem var. Yaklaşık 30 yıl ABD'de yüksek öğretimde eğitim vermiş bir profesör hocayım ben. Doktoramı, ABD'nin ilk 7 üniversitesi arasında yer alan Univercity Of Pensillvania'da yaptım. ABD'de 4 binden fazla üniversite vardır, ilk 7 arasındaki bu üniversitede eğitim almış bir insanım. Üniversitelerde eğitimin kalitesini bilen bir insanım. Daha sonra Amerika'da başka üniversitelerde görev aldım. 2005 yılında Türkiye'ye döndükten sonra Türkiye'de dekanlık yaptım, rektörlük yaptım; buradaki sıkıntıları gördüm. Halen bu sıkıntılar devam etmekte. Eğitimimizin çağdaş olması gerekir, eğitimimizin kaliteli olması gerekir. Bunları yaşayan bir insan olarak ve donanımlı bir kişi olarak pek tabii ki bu göreve kendimi ben uygun görüyorum. Yeter ki, milletimiz takdir etsin, başta tabii ki Rizeli hemşehrilerimiz takdir etsin. Ben sıradan bir milletvekili olmak için Ankara'ya gitmiyorum."