Kahvaltılı toplantıya CHP Rize 1. Sıra Milletvekili Adayı Kemal Köymen, CHP Rize 2. Sıra Milletvekili Adayı Çetin Keçeli, CHP Rize 3. Sıra Milletvekili Adayı  Ali Şahinler, CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, Chp Rize il kadın kolları başkanı Fazilet Türüt ve çok sayıda kadın katıldı.

 
Burada konuşan CHP Rize 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, kadınlara seçme ve seçilme hakkı konusuna vurgu yaparak, "Kadınlara bu derece önem veren bir partimiz var. Bizler kadınlarımıza verdiğimiz hakları farklı ideolojiler ve partilerdekilere anlatamazsak bu bizim eksiğimiz, ayıbımız olur. O nedenle 1 Kasım'da yapılacak olan seçimler öncesi siz kadınlarımıza büyük görevler düşüyor. CHP 1 Kasım'da iktidarda söz sahibi olmadığında AK Parti iktidar olur ve Türkiye yeniden karanlık günleri yaşamaya başlar. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürelim ve tüm kadınlarımızın desteklerini almaya çalışalım." dedi.
 
CHP Rize 2. Sıra Milletvekili Avukat Adayı Çetin Keçeli ise, "Partimizin bizlere vermiş olduğu bu görevi Rize'de en iyi şekilde ifa edeceğimize inanıyorum. Hep beraber partimizi Rize'de birinci parti yapacağız. Bu hedef doğrultusunda hareket edeceğiz. Oylarımızı yüzde yüz arttıracağız. Bayanlarımıza bu noktada büyük bir görev düşüyor. " diye konuştu.
 
CHP Rize 3. Sıra Milletvekili Adayı İktisatçı-İşadamı Ali Şahinler de başörtüsünün siyasiler tarafından seçim kampanyalarında kullanıldığına dikkat çekerek, "Bir bölgede kadınlarımız sokaklara çıkamıyor, başka bir bölgede örtüsüz çıkamıyor. Başörtüsü bizim babaannelerimizin de başörtüsü. Biz bunun siyasi malzeme haline getirip onun üzerinden oy almaya çalışan siyasi zihniyete karşıyız. Kadınlarımızın bu seçimde desteği önemli. Biz Kurtuluş Savaşı'nı kadınlarımızla kazandık bu seçimleri de kadınlarımızla kazanacağız." şeklinde konuştu.