Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, CHP Rize Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen'i konuk ettiği meclis toplantısında, "7 Haziran'da vatandaş bir tercih yaptı. Vatandaş kimisine ders verdi, kimisine böyle dedi ve belli bir irade ortaya koydu." dedi. 

CHP Rize Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen ve partililer Rize Ziraat Odası Meclis Toplantısı'nın konuğu oldu. Burada konuşan Prof. Dr. Kemal Köymen, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ve yönetimine davetlerinden ötürü teşekkür ederek söze başladı.
Prof. Dr. Köymen, "Rize'me ülkeme hizmet için bu yola girdim. Hepimizin amacı ülkemize hizmettir. Uzun bir zamandır Rize'den vekil çıkartamadık ama Allah'ın izniyle bu seçimde bunu başaracağımıza inanıyorum." dedi.
 
Rize'nin en büyük sorunlarından birinin çay olduğunu ifade eden Köymen, "Ziyaretlerimde özellikle vatandaşlarımız bize çay sorunlarından bahsediyor. Çay üreticilerimizi memnun edici çareler bulunamadı. Özellikle CHP olarak çay konusuna ağırlık veriyoruz. Vatandaşlarımızı memnun edici bir çay politikasını önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağım. Rize'de başlatılan ama bitirilemeyen projeler var. Bunların başında İyidere Lojistik Üssü Projesi geliyor. Havalimanı projesinin de bir an önce tamamlanması gerektiğini düşünüyoruz. Turizm konusunda il olarak iyi seviyelerde değiliz. CHP olarak bölgede ekoturizme ağırlık vereceğiz.  Yaylalarımızda turizmi nasıl canlandırabiliriz? O bölge insanına nasıl katkı sağlayabiliriz? Ben özellikle bozuk yayla yollarının daha iyi bir konuma getirilmesini, onarılmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Yeşil Yol diye tanımlanan projenin arkasında ben yabancı yatırımcıların bu bölgeye gelerek yatırım yapacaklarını ve bölge insanını işçi olarak çalıştıracaklarını düşünüyorum. Biz bu projeye alternatif olarak Avrupa'da yapılanı yapmak istiyoruz. Almanya, İsviçre gibi ülkelerin dağlarındaki turistik tesisler küçük butik otellerden oluşmakta. Bu konuda bölgemizde yaşayan insanlara destek olunması gerekiyor. Sıfır faizle böyle bir yatırım yapmak isteyen bölge halkımıza krediler verelim. Köylülerimiz yaylalarında kendi butik otellerini yapsınlar. O çevrenin insanlarını çalıştırsınlar. Kendi işlerinin patronları olsunlar. Yabancıların yaptıkları işletmelerden ilimize para kalmayacak." diye konuştu.

ALINAN İŞÇİLER SEÇİM AK PARTİ SEÇİM BÜROLARINDA MI ÇALIŞTIRILIYOR?
 
Rize'de Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde bir AK Parti kanalıyla 3 bin kişinin işe alınacağını öğrendiklerini ifade eden Köymen, şöyle dedi. "26 Ekim'de yani seçimden 4-5 gün önce işbaşı yapacak olan bu vatandaşlarımızın iş akitleri 26 Nisan 2016'da sona erecek. Yani 6 ay çalışmış olacaklar. Biz istiyoruz ki bu arkadaşlarımızın hepsine kadro verelim. Almış olduğum bazı duyumlar beni çok rahatsız etti. Bu alımların seçime yakın bir zamana denk getirilmesi çok manidar. Aldığım duyumlara göre alınan işçilerin bazılarının çalışmadıkları, bazılarının da AK Parti'nin seçim bürolarında çalıştırıldıkları yönünde. Bu iddialar mesnetsiz olabilir ancak doğruluk payı var ise gerçekten çok vahim bir durum. Umarım bununla ilgili AK Parti yetkilileri bir açıklama yapar ve insanların kafasındaki soru işaretleri giderilir."
 
NEVZAT PALİÇ KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ
 
Toplantıda konuşan Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ise, "Bizim beklentimiz, ülkemizde yapılan terör saldırıları karşısında iktidarın ve muhalefetin birlik içerisinde yürümesidir. Terör saldırıları sonrası tutumundan dolayı Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Kılıçdaroğlu'nun tutumunu diğer siyasi partilerden de bekliyoruz. Muhalefetin ülke ve millet menfaatine hizmet etmesini temenni ediyorum." dedi.
 
PALİÇ: "BENİM HİÇ KİMSEDEN KORKUM YOK"

Paliç, 7 Haziran sonrası  koalisyon hükümeti kurulması konusundaki görüşlerini ise, "Bizim için ülke menfaatleri ön plandadır. Yakın olduğumuz parti de olsa, hiç sevmediğimiz parti de olsa hepsinden beklentimiz önce ülke menfaatidir. 7 Haziran'da vatandaş bir tercih yaptı. Vatandaş kimisine ders verdi, kimisine böyle dedi ve belli bir irade ortaya koydu. Vatandaşın iradesinin tecelli etmemesi bizleri üzmüştür. Ben güçlü iktidar, güçlü muhalefet istiyorum. Güçlü iktidar, güçlü muhalefetten yanayım. Benim şahsi düşüncem AK Parti ile CHP bir araya gelseydi. Anayasayı da birlikte değişsinler, baba yasayı da birlikte değiştirsinler. Bu ülkemize ne lazımsa hep birlikte yapsınlar isterdim. Ama kalkınmada tek parti her zaman başarılı olmuştur. İlle de hep aynı parti olsun demiyoruz. 'Bu sefer de bu partiyi deneyelim' diyebiliriz. Benim hiç kimseden korkum ve beklentim yok. Millet tek partiye irade yetkisi vermediyse gerekeni yapacaksınız. Muhalefetle ortak olacaksınız. Temennim çok güçlü bir koalisyon. 1 Kasım'da iktidar çıkmazsa çok güçlü bir koalisyon kurulmasını isterim." şeklinde dile getirdi.