Bu haberde seçim çalışmaları kapsamında kamu kurumlarını dolaşan Cumhuriyet Halk Partisi heyetinin Rize Valiliğinde başörtülü memura tepki gösterdiği iddia edildi. Bu iddialar üzerine CHP Rize Müilletvekili Adayı Prof.Dr. Kemal Köymen bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama:
Kamuoyuna Zorunlu Açıklama
 
Yaklaşık 1 aydır, Rize’mizin her köşesinde, hiç kimseyi ayırmadan, genç-yaşlı, çoluk-çocuk, kadın-erkek, işçi-çiftçi, emekli-esnaf, memur-işadamı, sanayici-köylü tüm yurttaşlarımızla kucaklaşarak, örf ve adetlerimize, gelenek ve göreneklerimize bağlı bir şekilde, siyasi ve toplumsal etikten, ahlaki, dini ve örfi değerlerimizden ödün vermeden seçim kampanyamızı yürütüyoruz.
 
Gerek partimize ve gerekse şahsımıza yapılan çirkef yakıştırma ve ithamlara yanıt vererek toplumsal kirliliğe neden olmadık ve söz dalaşı yapmamaya özen gösterdik.
 
Her ne kadar kendimizi geri tutsak da, AKP Rize İl Örgütüne yandaş olup, İl Başkanının kontrolünde olduğunu bildiğimiz bazı yandaş basın-yayın organları, internet haber siteleri bu tür saldırılarını, asılsız ve dedikodu türündeki haber ve yorumları yayınlamaya devam ettiler.
 
Son olarak, bir internet haber sitesinde, Rize Valiliği ile birlikte çeşitli kurum ve kuruluşlarının bulunduğu hizmet binasındaki gezimiz sırasında yaşandığı ileri sürülen, şahsımız ve partimizle hiçbir bağlantısı, yakından-uzaktan ilgisi olmayan ve hiçbir koşulda kabul etmediğimiz bir gelişme bu bakış açısıyla talihsiz bir şekilde habermiş gibi verilmiş ve kamuoyu yanıltılmıştır.
 
Aynı haber, aynı kaynakla başka internet haber siteleri ve basın-yayın organlarına da servis edilmiştir.
 
Söz konusu internet sitesinde anlatılan olayın CHP ile ve şahsımla hiçbir ilgisi olmamasına karşın CHP ve şahsımız hedefe konması nedeniyle, dedikodu şeklindeki haber anlatımında mağdur olduğu ileri sürülen başörtülü kadın yurttaşımız ve yakınlarıyla iletişime geçilerek, şahsım ve partim adına özür dilenmiştir.
 
Kaldı ki, kendileri de böyle bir tepkiyi basına veya herhangi bir basın yayın organına aktarmadıklarını ifade etmiş, yanlış anlaşılmadan dolayı ortaya çıkan anlaşmazlık da giderilmiştir.
 
1 Kasım seçimlerine her gün bir adım daha yaklaşılırken, ülkeyi 13 yıldır dilediği gibi yöneten ve toplumsal gerginliği en uç noktaya getiren AKP iktidarı, 1 Kasım’dan sonra artık yerini CHP’nin oluşturacağı Hakça ve İnsanca Halk İktidarına bırakmanın sancısı ile saldırılarını da bu şekilde şiddetlendirmektedir.
 
Bizler AKP’nin bu oyununa ve söz dalaşına katılmayacağız. Bu tür haber ve yorumları yapan ve yayan basın-yayın organları hakkında gerekli yasal ve hukuki takibatı da başlatacağımızın bilinmesini isteriz.
 
Bu yönde kendi yandaş medyalarında oluşturdukları bu tür asılsız ve dedikodu haberlerini protesto ediyor ve siyasi etik çerçevesinde davranmaya çağırıyoruz.
 
Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur…