CHP Rize Milletvekili Adayı Prof.Dr Kemal Köymen'den 1 Kasım’da oy kullanacak olan yeni genç seçmenler için bir mektup kaleme aldı. Mektupta gençlerden 1 Kasım’da mutlaka sandığa gidip kendi gelecekleri konusunda müdahil olmalarını istedi.  

İşte 
rof.Dr Kemal Köymen'nin kaleme aldığı o mektup; 
 
Sevgili genç arkadaşım, Hayatınızın baharındasınız ve 1 Kasım’da çok önemli bir seçim yapacaksınız. Ülkemizin geleceğine yön verecek bu kararınızın şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biliyorum ki, hayalleriniz var. Bu hayallerinizi gerçekleştirmek sizin elinizde.
 
Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan bağımsızlık mücadelesi sonrası ortaya konan eğitim, kültür, bilim ve spor alanlarındaki atılımla ülkemiz çağdaşlık yolunda ilerlemeye devam mı edecek, yoksa Cumhuriyetin kazanımları oligarşik bir yapıya kurban mı edilecek?
 
Ülkemiz, özlemini duyduğumuz gelişmiş batı demokrasilerine doğru yükselecek mi, yoksa Ortadoğu karanlığına mı gömülecek?
 
Gelir dağılımındaki bozukluk düzeltilecek mi, yoksa milli gelir birkaç dolar milyarderinin hazinesi haline mi dönüşecek?
 
Gençler, özgürlük ortamında yetenekleri doğrultusunda eğitim görüp modern bireyler olarak hayallerini gerçekleştirecek mi, yoksa işsiz yığınlara dönüştürülüp, yardımla hayatını sürdüren, hayalleri sönmüş şekilde heba mı edilecek?
 
Kadınlar, şiddete ve tacize uğramaya mahkum değiller. Asgari ücretin yarı fiyatına konfeksiyon dükkanlarında, güvencesiz şekilde köle gibi çalıştırılmaya devam mı edilecek, yoksa asgari ücretin insani koşullara yükseldiği, sosyal güvencesi olan şartlarda mı çalışacak?
 
Çocuklar, okul yerine sanayi çarşılarında kölelikten daha ağır şartlarda çalışmaya mı gönderilecek, yoksa yetenekleri doğrultusunda kaliteli eğitim alabilecekleri okullara mı gidecek?
 
Çok değerli genç seçmen kardeşim, 
Seçiminizi yapmadan önce tüm siyasi partilerin size yaklaşımını karşılaştırın ve programlarını inceleyin. Hangisinin size hayallerinizi gerçekleştirme şansı verdiğine bakın. 1 Kasım’da mutlaka sandığa gidip tercihinizi ortaya koymalı, kendi geleceğinize müdahale etmelisiniz.
 
Saygı, sevgi ve selamlarımla…