CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Rize ve bölgesinin temel geçim kaynağı olan çay tarımının ana unsurlarından biri olan ÇAYKUR’a ait kuru çay üretim fabrikalarında çalışan mevsimlik işçilerin kadro taleplerine ve özlük haklarının korunmasına dikkat çeken yazılı bir basın açıklaması yaptı. 

“ÇAYKUR ZARAR EDER GEREKÇESİNİ GÖSTERMEYİN, SAYENİZDE TARİHİN EN BÜYÜK ZARARINI YAŞIYOR ZATEN”

İl Başkanı Deniz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Uzun söze gerek yok ÇAYKUR’da mevsimlik olarak çalışan kardeşlerimizin talepleri açık ve net uzun süredir de dile getiriyorlar zaten. Ve sakın Çaykur zarar eder batar diye gerekçe göstermeyin. Çaykur zaten sayenizde tarihinin en büyük zararlarını yaşıyor. İyi bir yönetim ve gerekli desteğin verilmesiyle bu sorunların hepsi çözülür.”

“DIŞARIDAN ATAMA YERİNE KURUM İÇİNDEN ALIM YAPILSIN”

ÇAYKUR’a ait çay fabrikalarında mevsimlik işçi olarak çalışan yurttaşların isteklerini şu şekilde sıralayan Deniz açıklamasına ekledi:

“Peki ne istiyor kardeşlerimiz;

1- Çaykur ‘da çalışan mevsimlik işçiler 12 ay iş ve aş istiyor. Çaykur’da çalışan Mevsimlik işçiler kadro istiyor. Bu konuda Hükümetin yetkili organları tarafından yapılacağı söylenen düzenlemelerden Çaykur da çalışan Mevsim işçilerin kapsam dışında bırakılmamasını istiyorlar.

2- Çaykur’a dışardan memur ataması yerine; kurumda çalışan aranan nitelikleri taşıyan işçiler arasından kurum içi sınavla memur alınmasını istiyorlar.

3- Çaykur’un yürütmüş olduğu budama projesinde yüzlerce memur eksiği var. Buralarda geçici işçi statüsünde çalışan Ziraat Mühendislerini ve Çay eksperlerinin kullanılmasını istiyorlar.

“SİZLER YAPMAZSANIZ BİZLER YAPACAĞIZ, EN GEÇ ON AY İÇİNDE GERÇEKLEŞECEK”

Bunların hepsi yapılabilecek işler ve tamamı en geç 10 ay sonra gerçekleştirilecek zaten. Sizler yapmazsanız bizler yapacağız. Bizim için önemli olan Çaykur’da Mevsimlik işçi olarak çalışan kardeşlerimizin bir an önce sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin yerine getirilmesidir. Onun için bir an önce yapın. Yoksa biz zaten çözeceğiz. Değerli kardeşlerimiz siz hiç merak etmeyin. Onlar bu taleplerinizi yerine getirmezse biz yerine getireceğiz.”