Giderek yaygınlaşan Corona virüsü insanımızı tedirgin ediyor. Tüm dünyayı teyakkuza geçiren tehlikeli corona virüsü salgını hakkında son dakika haberleri art arda geliyor. Çin'in Wuhan kentinde başlayan salgın, kontrol edilemeden bir anda yayılmıştı.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu onlarca ülke vatandaşlarını Çin'den tahliye ederken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip Corona virüs (2019-nCoV) salgınıyla ilgili, "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Rize il başkanı Saltuk DENİZ Corona virüsü ile yetkililere soru sordu. " giderek yaygınlaşan Corona virüsü artık Türkiye'yede sıçramak üzere. Rusya'ya ise sıçramış vaziyette. "

SARP SINIR KAPISINDA KONTROLLER YAPILIYOR MU ?

"Büyük kapılarda bunların kontrollerinin yapıldığını biliyoruz. Fakat Sarp da Corona virüsü kontrolü yapılıyor gerekli önlemler alınıyor mu ? " Gürcistandan Sarp Sınır kapısında ciddi önlemler alınması gerektiğine dikkat çeken DENİZ, " virüs dediğimiz şeyin istanbul'dan girecek diye bir şeyi yok. Sarp kapıdan da girebilir başka yerden de girebilir. Sarp kapıda bir an önce ciddi önlemler alınması gerekiyor. Biz ne virüsler gördük bize birşey olmaz diyiliyorsa sıkıntı yok kapıyı açık bırakalım gitsin. " diyerek bu konunun hızlı bir şekilde gündeme gelmesi gerektiğini dile getirdi.

Haber: Doğancan İLEK