CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz çay kanununun biran önce meclise getirilerek üreticinin ikinci sürgünde sıkıntı çekmemesinin önüne geçilmesini istedi. Başkan deniz açıklamasında, “Birinci sürgünde yapamadık, şimdi İkinci Sürgün başlayacak. Bari bu sürgün başlamadan 2019 yılında Genel Başkan Yardımcımız Gülizar Biçer Karaca, 2020 yılında da Trabzon Milletvekilimiz Ahmet Kaya tarafından verilen “ Özel Sektörün Çaykur’un açıklamış olduğu fiyatın altında alım yapmasını yasaklayan” Çay Kanununda değişiklik yapılması teklifini destekleyin ve yasayı 1 saatte mecliste geçirelim ve Çay üreticisinin mağduriyetini giderelim” dedi.

Ya partimiz tarafından verilen değişiklik önergesini destekleyin ya da hep birlikte ortak teklif verilsin yasa değişikliği meclisten kabul edilsin.

Çay kanun tasarısının ortak hazırlanması gerektiğini savunan CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, “Bu değişiklik önergesinin kabulü 1 saatlik bir olay. Ardından hızlı bir şekilde hep birlikte tüm tarafların dâhil olmasıyla Çay Kanununu çıkaralım. Daha önce Partimiz Milletvekili Bekaroğlu tarafından verilen Çayın sorunları tartışılsın önergesi Mecliste AKP ve MHP’nin oylarıyla red edilmişti. Şimdi samimiyet zamanı. Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girmeden ve 2. Sürgün başlamadan Mecliste gurubu bulunan siyasi partiler destek versinler ve Meclis tatile girmeden hemen yasa değişikliğini gerçekleştirelim” dedi.

Başkan Deniz, “Hani belki CHP verdi diye desteklemek istemeyenler olabilir o zaman tüm partiler ortak teklif versinler yasa değişikliği meclisten geçsin. Biz buna razıyız. Yeter ki çay üreticisinin mağduriyeti giderilsin.