CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, "Yeşil Yol" için geçen temmuz ayında 2. kez iptal kararı verilmesine rağmen Rize İl Özel İdaresinin mahkeme kararını hiçe sayarak yol yapımına 2020-2024 stratejik planında yer verdiğini bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapana CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 2013 yılında çalışmalarına başlanan ve yaşam alanı savunucuları, kitle örgütleri ve yerel halk tarafından yapılmaması için kamuoyu oluşturulan, hukuki süreç yürütülen "Yeşil Yol"a temmuz ayında 2. kez iptal geldiğini hatırlatarak, “Mahkemenin iptali mümkün olmayacak şekilde verdiği karar yaylaların dokusunun bozulmayacağı için sevindirici olmuştu. Ancak Rize İl Özel İdaresi mahkemenin verdiği kararı hiçe sayarak yeşil yol yapımlarını 2020-2024 stratejik planında yer vermiş. Doğanın yeşilini, doların yeşiline çevirmeyi hedefleyen, talan ve yağmanın meşrulaştırılmış hali olan yeşil yol projesi meclis üyelerinin dişini kamaştırmış olmalı ki; meclise sunulan Rize İl Özel İdaresi 2020-2024 Stratejik planı oy çokluğuyla kabul edilmiş” dedi.

Hazırlanan ve onaylanan Stratejik Planla Rize İl Özel İdaresinin, Rize’yi var eden yeşili yok etmeyi hedefine koyduğunu ifade eden Deniz şunları söyledi; “Rize'nin en önemli 2 gelir kaynağı var. Biri çay tarımı diğeri doğasıdır. Karar vericiler Rize'nin doğasını nasıl koruyacaklarını planlaması gerekirken nasıl talan edeceğini planlamaktadır. Yapılması gereken Rize'nin doğasını ve yeşilini koruyacak önlemleri almak, Yeşil Yol ve muadili projelerden vazgeçmektir. Hem turizmden bahsedip hem de turizme konu olan yeşili yok etmek anlaşılması mümkün olmayan bir anlayıştır. Alınan bu kararla Rize İl Özel İdaresi Rizelilerin ayağına kurşun sıkmıştır.”