Çoruh bölgelerindeki 5 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2022 yılının Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait tüketim oranlarını açıkladı. Yapılan açıklamada Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinde toplam elektrik tüketiminin %3 oranında arttığını belirtildi. 

Çoruh bölgesinde (mesken, sanayi ve ticarethane) abone gruplarında toplam elektrik tüketimine bakıldığında Artvin’de geçen yılın aynı dönemine göre %4 oranında düşüş gözlenirken Rize'de %3 Gümüşhane’de yüzde 49, Trabzon’da yüzde 1 ve Giresun’da yüzde 1 oranlarında artış oldu. 

Mesken abone gruplarına il bazında bakıldığında da yılın son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre; Çoruh Bölgesi’nin tamamında tüketimde düşüş gözlemlendi. Çoruh bölgesinde; Artvin’de yüzde 7, Giresun’da 2, Gümüşhane’de yüzde 1, Rize’de 4 ve Trabzon’da 4 oranında tüketimde düşüş kaydedildi.  

İllerde abone grupları dahil edilerek bakıldığında, yılın son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre, sanayi ve ticarethane toplam tüketiminde artış görüldü.  Sanayi ve Ticarethane toplam tüketim oranlarında en yüksek tüketim Çoruh bölgesinde yüzde 200 ile Rize’de görülürken bölgede abone sayısında da %3 oranında artış oldu.