Rize’de 250 km² alandaki köy/mah ve yaylalarda ,il ve ilçe merkezlerinde 220 bin aboneye hizmet veren kısa adı Çoruh EDAŞ olan Çoruh Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, elekrtik kesintilerine neden olan ve elekrtik isale hattında arızalara neden olan konular hakkında kamuoyunu uyardı. 

Çoruh EDAŞ'tan yapıln açıklamada: "

Çoruh Edaş Rize’de 250 km² alandaki köy/mah ve yaylalarda ,il ve ilçe merkezlerinde 220 bin adet aboneye 7/24 186 çağrı merkezi üzerinden Rize İlinde dağıtım hizmetlerini yürütmek için kurulan acil müdahale ekipleriyle abonelerin istek,şikayet ve sorunlarına hizmet vermektedir.

Şehir şebekelerinde özellikle yer altı kablolu kısımlarda kazı ,hafriyat ,Doğalgaz, su, kanalizasyon, Telekom altyapısında çalışma yapılacaksa bir gün önceden birimlerimizden kablo güzergahlarının tespiti için Şirketimizden yardım istemesi ile kablo güzergahları test edilip çalışma sırasında kablo hasarlanmalarını önlemiş olacağız, bu konuda öncelikle İl Müdürlüğümüzden yardım istemesi.

Vatandaşlarımız enerji nakil hatlarına yakın noktalarda ağaç budama çalışması yapmadan önce birimlerimize müracaat ederek can ve mal emniyeti için ekiplerimizden vaya planlı elektrik kesintisi için bir gün önceden yardım istemesi ve Çoruh Edaş ekipleri ağaç kesme ve hatlara yakınlığı sorununu yerinde incelemeden can ve mal emniyeti için ağaç kesme ve budama çalışması yapmamaları.

Rize’de yapılan inşaat çalışmaları sırasında yapılacak ,inşaatın üzerinden ve yakınından enerji hatları geçiyorsa yakınlık durumu varsa tedbir alınması amacıyla birimlerimize müracaat edilmesi doğacak kazaları önleyecektir.

İnşaat yapımı sırasında beton mikserlerinin çalışmalara başlamadan önce çalışılacak kısımlarda enerji dağıtım hatları geçiyorsa planlı enerji kesinti uygulanması amacıyla çalışmaya başlamadan önce kurumumuzdan yardım istenmesi can ve mal emniyeti yönünden değerlendirilmesi uygun olacaktır.

Köy/mah. Ve yayla şebekelerimizdeki dağıtım şebekelerindeki AG panolarına kilitlerini kırarak müdahale etmemeleri, direklere her ne amaçla olursa olsun tahta çakarak çıkmamaları dağıtım şebekelerine can ve mal emniyeti yönünden müdahale etmemeleri ihtiyaç halinde 186 çağrı merkezini arayarak yardım istemeleri uygun olacaktır.

Enerji nakil hatlarının yakınında ve altında her ne amaçla olursa olsun sahada hafriyat, çakıl, kum, taş dökülerek enerjili dağıtım hatlarımıza yaklaşılması can ve mal güvenliği için tehlikelidir.

Rize’de elektrik dağıtım faaliyetlerinin yürütülmesi için planlı elektrik kesintileri yapmamız gerektiğinde abonelerimizin bakım ve yatırım amaçlı planlı elektrik kesintilerinden haberdar edebilmemiz kendilerine mesajla ulaşabilmemiz için abonelik bilgilerini ve mobil telefonlarını birimlerimize gelerek güncellemeleri kendilerine ulaşmamızın en kısa yolu olacaktır." denildi.