Çekmeköy Belediyesi, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin farklı noktalarına mama bıraktı.
Çekmeköy Belediyesi, sokakta yaşayan ve ormana bırakılan sokak hayvanlarına ilgisiz kalmadı. Belediye ekipleri zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak köpekleri için ilçenin farklı noktalarına mama bıraktı.
Belediye personeli Reşadiye Güvercinlik Mesire Yeri’ne bırakılan köpeklere mama götürerek, onları besledi. Kar nedeniyle yiyecek bulma sıkıntısı yaşayan hayvanlar, verilen mamalarla beslenme ihtiyaçlarını karşılama imkanı buldu.
"KAR SEBEBİYLE YİYECEK BULMAKTA ZORLANIYORLAR"
Çekmeköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kamil Ayan, düzenli olarak sokak hayvanları için belirli noktalara mama bıraktıklarını belirterek, "Çekmeköy Belediyesi olarak sayın Başkanımız Ahmet Poyraz’ın talimatları doğrultusunda yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta, yiyecek bulmaktan zorlanan sokak hayvanlarına belirli bölgelerde besleme yapıyoruz. Bunu zaman zaman yapıyoruz. Ama özellikle yoğun kar sebebiyle yiyecek bulmakta zorlandıkları için bunu daha yoğun şekilde yapıyoruz. Kar yağışı sürdüğü müddetçe devam ediyoruz. Diğer günlerde kendi karınlarını doyurabiliyorlar fakat kar yağışında yiyecek bulmakta zorlanıyorlar" dedi.