Çorum Belediyesi’nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen ’Sünnet Şöleni’nde bu yıl 500 çocuk erkekliği ilk adımını attı.
Çocuklara şehir turu attırılması ile başlayan program Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen animasyon gösterileri ile devam etti.
Şölende konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’un her bölgesinde bir eserlerinin bulunduğunu belirterek, “İdeoloji siyaseti yapmıyoruz. Bu sağcıdır, bu solcudur, sucudur veya bucudur demiyoruz. Biz eser siyaseti yapıyoruz. Böyle yapmaya ve milletle beraber yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Çorum Belediyesi olarak son 7 yılda 3 bin 250 çocuğun erkekliğe ilk adımı atlamalarına vesile olduklarını dille getiren Başkan Külcü, sünnet olan çocuklara sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir hayat yaşamalarını temenni etti.
Çocukların bu milletin geleceği olduğunun altını çizen Başkan Külcü, çocukların iyi yetiştirildiği taktirde Türkiye’nin de geleceğinin o kadar güvende olacağını vurguladı.
Hitit Fuar ve Festivalinde olduğu gibi sünnet şöleninin de eğlence bölümünü iptal ettiklerini hatırlatan Başkan Külcü, “Ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlar fırsat buldukça, hain ellerini Türkiye’nin üzerine uzatarak karıştırmaya çalışıyorlar. Bir aydır ülkede yaşananları görüyoruz. Sadece ülkemizde değil, bölgede de yaşananları görüyoruz. Birileri Müslüman toplumların ayakta durmasını istemezken, Türkiye’ye yönelikte tuzaklar kuruyorlar. Bu tuzakları bozacak güçlü bir irade ve Cumhurbaşkanımız var. 7 Haziranda ülke talihsiz birgün yaşadı. Milletin kararı başımızın tacıdır. Bana sorarsanız çatal kazık yere batmaz. Bunu düzeltecek olan da millettir. Millete bir kez daha soralım aynı cevabı verirse olduğu gibi devam eder. Kendimize geldiğimizde birileri ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Ruhunu Kandil’e teslim eden o siyasi partiye de millet gereken cevabı verecektir” ifadelerini kullandı.
Sosyal belediyecilik faaliyetleriyle de toplumun tüm kesimlerine hitap eden hizmetler yaptıklarını anlatan Başkan Külcü, milletle beraber yürüdüklerini ve yürümeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Şölene İl Müftüsü Ahmet Akın, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan ve Ahmet Yabacıoğlu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.