Yeşil-mavili güzide takımımız Ç.Rizespor'un, bir süre önce atamayla geldikten sonra; kitabına uysun diye, 'Olağanüstü kongreyle' Kulüp Başkanı olan Hasan Kemal Yardımcı, geçen hafta yaptığı değerlendirmelerin ardından sağlık koşullarını öne sürerek görevini bırakmak istediğini açıkladı.

Ve nihayetinde de sezonun 6.haftası tamamlanmadan istifasını sundu ve görevini, yardımcısı işadamı Hasan Kartal'a bırakma hazırlığını yamalmamış, bir manada!
Sanki tesadüfen gelişen ve ani bir gelişmeymiş gibi kamuoyuna sunulan bu durum, aslında en baştan planlıydı!
Yani Sayın Yardımcı için ilk görevlendirme yapılırken, zaten bu durum, Kartal'ın Başkanlığı planlanmıştı! O dönemde yazmış ve dile de getirmiştik.

Ama bu durum da her zamanki gibi geçiştirildi...
Sonuçta takımın başarısızlığı ve yaşanan 'hızlı' gelişmeler bu süreci getirdi! Bu aşamadan sonra ise eski Başkan Yardımcı'nın, yerel seçimlerde aday olarak görevlendirileceği kuvvetle ihtimal!
Ve yine ancak ki olay, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi tamamen 'duygusal' içerikli!
Mesela, daha eski Başkan Metin Kalkavan, göreve getirilirken...
Ondan önceki başkan Kadir Çakır döneminden (2008), yaklaşık 25 milyon lira (aslında trilyon) borç devraldıklarını ifade ediyor ama içeriğini açıklamıyordu! Hala bilinmiyor bu borçların içeriği!
Nihayetinde Kalkavan, geçen yıl zorunlu olarak görevi bırakmak zorunda kalıp; görevini Yardımcı'ya devrederken, bu kez de 40-45 milyon liralık bir borcu dillendiriyordu!
Sonuçta, 2-3 Liraya hamsi sattırmamaya benzemiyordu bu iş!
Ayrıntıya daha sonraları gireceğiz!..
Bu aşamadan hemen sonra ise, geçen hafta durum değerlendirmesi yapan ve ardından da, 'sağlık sorunlarını' ileri sürerek görevi bırakması gündeme gelen H.Kemal Yardımcı; Kulüp borçlarının 100 milyon Lirayı bulduğunu sokuşturdu laf arasına!
Ohhh ne ala memleket!..
Kalkavan gibi, 'alacaklarımı talep etmeyeceğim' demedi ama... Sonuçta borç yani!

Yahu bu kulübün hiç mi geliri yok, olmaz mı?
Bu paralar nerelere gidiyor, borcun kaynağı nedir? Bilinmez mi, sır mı?
Merakın 2.Perdesi!

Eski ve şirketçi Başkan Metin Kalkavan, daha misyonunu tamamlamadan istifa ettirilip görevi, H.Kemal Yardımcı'ya verildikten birkaç ay sonra Olağanüstü Kongre yapıldı... Yani, fiili Başkanlık, böylece yasal raya oturtturuldu!
Sonrasında... Kulübün her yıl en geç Ocak veya Şubat ayında yapılması gereken (Mali veya Seçimli) Olağan Kongresi, 2018'de olmadı!..
Kongrenin yapılmayışına, her ne hikmetse, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve Genel Seçimler gerekçe olarak gösterildi! Yada bana ileten yönetici arkadaş böylesini uygun gördü!
Kongrenin, yeni sezon başlamadan önce yapılacağı söylenirken; 5 ve 6.hafta da galibiyetsiz geride kaldı!
Daha ilginci, Başkan Yardımcı, aniden rahatsızlandı!..
Kongre askıda kaldı!
Görünen o ki, kongresiz Başkan olan Yardımcı, görevi yine kongresiz olarak yardımcısı Kartal'a devredecek gibi!
Böylece, bu aşamadan sonra yapılacak kongreyle, baştan planlanan yönetim şekli oturtulacak ve hem de zamanı geçirilmiş kongre yapılacak!
Ancak, dikkat edilmeli ve bu süreç 2019'a sarkmamalı!..
Peki...
- Bu kadar ince planları yapan ve düşünenler neden yine transferde yıllardır düşülen hatalara düşer?
- Neden başarısız olan 2 teknik adamı da milyonlarca Lira tazminat ödeyerek gönderir!
- Ve neden, eleştirdikleri önceki yönetimlerin hatalarını tekrarlar?
Gelir mi aydınlatıcı açıklamalar?

Bu kulübe en güzel yıllarını veren, yeşil-mavili renklere gönül vermiş, Kulüp Üyesi ve Kongre Delegesi ve Kulüp tarihinde ender 'Denk Bütçe' yapan ve borç devretmeyen eski bir Yönetici, eski Genel ve Mali Sekreter olarak bunları merak etme ve yanıt beklemek gibi bir hakkım yok mudur?
Sahi ya?
Yalnız, şu 100 milyon Lirayı (yüz trilyon), 100 TL zanneden türden eleştiriler ve anlatımlar olmasın olur mu?
Şimdilik, daha fazla ayrıntıya girmeden, kamuoyuna saygıyla!