Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, memleketi Rize’ye ve İlçesi Güneysu’ya olan sevgi ve ilgisi herkesçe malumdur. Rize Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana, siyasette ve devlet yönetiminde önemli isimler yetiştirmiştir. Rize’den farklı siyasi partilerden ve farklı hükümetler döneminde, başbakanlar, bakanlar, önemli bürokratlar, spor ve sanat adamları vs. gibi çok sayıda dünya ve ülke çapında tanınmış isimler çıkmıştır. Bu önemli isimlerinin içerisinde, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, yıllar önce baba ocağına bir ev yaparak, bütün aile fertleriyle birlikte senede bir kaç defa memleketine gelerek evinde ikamet eden, bu evinde misafirlerini ağırlayan, Rize’nin, Güneysu’nun ve konutunun bulunduğu mahallesinin halkıyla, akraba ve yakınlarıyla kaynaşan, onların sorunlarıyla birebir ilgilenen ve onları dinleyen yegâne çok farklı bir liderdir.

Ziyaretinin ilk gününde, Sahil camisinin içini ve dışını dolduran binlerce hemşerisiyle birlikte Cuma namazını eda etti. Namaz öncesi şehitlerimizin ruhları için Rize il Müftülüğü tarafından organize edilen mevlidi şerifin sonuna doğru kendisinde, Bakara suresinin ilk beş ayeti olan, Elif, Lam, Mim ve Fatiha sürelerini her zamanki gibi çok güzel bir şekilde okuyarak, binlerce camii cemaatinin duygu dolu anlar yaşamasına, “Allah ondan razı olsun, onu başımızdan eksik etmesin” dualarına muhatap oldu. Cuma namazının ardından cemaatle musaffa yaparak, caminin dışını, hınca, hınç dolduran ve kısa zamanda binlerce, gençlerin, bay ve bayanın cami dışında yer aldığı kalabalığa, Cumhurbaşkanlığı otobüsünün üzerinden hitap ederek hasret giderdi. Ardından, RTSÖ Ödül törenine katılarak Rize’de Vergi Rekortmeni iş adamalarına plaketlerini verdi. Konuşmasında, Rize’ye yatırım yapan iş adamlarının çok kazanacağını dile getirdi.

Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 20-21 Mayıs tarihlerinde memleketine bu sefer yapmış olduğu iki günlük ziyaretine, devletimiz zirvesinde yer alan önemli isimleri, rahmetli babasının ocağında ağırlamanın mutluluğunu ve gururunu kendisiyle birlikte hepimize yaşatmış oldu. Yürütme, yargı, yasamanın başındaki değerli isimlerin birçoğunu alileriyle birlikte ve bir gün sonra da, TBMM Başkanımız Sn. İsmail Kahraman’ı, bir kısım bakanlarımızı, Milletvekillerimiz ve çok sayıda üst düzey bürokratlara ev sahipliği yaparak, Rize’nin en güzel mevsimin de ve birinci sürgün yaş çay kampanyasında, Çaykur Ziraat Çay bahçesinde, bir yandan ÇAYKUR’un, siyah, yeşil, beyaz organik çayların yudumlayarak,  Sn. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve hanımefendiyle birlikte çay topladılar.  Ardından yine hep birlikte, Çaykur Cumhuriyet Fabrikasında çayımızın üretim ve üretim süreçlerini izlediler.  Ayder ve İkizdere yaylalarımızdaki doğal güzellikleri, termal kaplıcalarımız, yöresel yemek ve kıyafetlerimizin tanımanın ve kısa zamanda birebir onlarla bu güzellikleri yaşamanın mutluluğunu yaşadılar.  Sn. Cumhurbaşkanımızın misafirleri, Rizelilerin ne kadar çok misafirperver olduğunu ve kendilerine göstermiş oldukları sevginin ve ilginin sevincini yaşadılar. Bu kısa sayılacak Rize programına, Sn. Cumhurbaşkanımızın misafiri olarak birçoğu ailece katılan yargı mensupları ve çok sayıda bürokratların Rize’de yapmış oldukları gezi programına gazeteci olarak bendenizde katıldım. Devletimizin bu önemli yöneticilerinin bir kısmı daha önce de Rize’ye gelmiş olduklarını, fakat Rize’nin başta her alana hakim olan doğal güzellikleri, şehir merkezi, sahilleri, yolları ve ilçeleri olarak çevresel güzelliklerinin daha da arttığını ifade ettiler. Rize’nin güzel ve çalışkan insanlarıyla, harika doğasıyla, yöresel yemek çeşitleri, tarihi konakları, köprüleri, yöresel eşyaları, sanat ve kültürüyle adeta dünyanın cenneti olduğun ifade ettiler. Kendilerini memleketine misafir eden, Sn. cumhurbaşkanına teşekkürlerini sunarak, çevrelerindeki dost ve akrabalarının mutlaka Rize’yi gezip görmelerini tavsiye edecekleri dile getirdiler.

Sn. Cumhurbaşkanımız Erdoğan başta olmak üzere, bu önemli misafirlerinin her birisi, ÇAYKUR’un Rize genelinde yapmış olduğu, şehrin ekonomik, sosyal, kültürel ve turizme yönelik önemli yatırımların beraberinde getirdiği güzelliklere karşısında, Çaykur Genel Müdürü Sn. Sütlüoğlu’nu tebrik ettiler.

Sn. Erdoğan, Rize programının ikinci ve son gününde Güneysu’dan helikopterle, Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı devam etmekte olan, Dünyanın ikinci en yüksel barajında incelemelerde bulunarak Yusufeli halkına hitap etti. Yeni Yusufeli’nin göl üstünde bu bölgede Türkiye’nin en sakın, en önemli turizm ve cazibe merkezi olacağını söyledi.

Sn. Cumhurbaşkanımızın memleketindeki bu iki günlük gezisinde, Güneysu’daki konağının bahçesinde uzun zaman aynı dernekte birlikte mesai yaptığımız, Güneysu’daki konutunda hizmet vermekte olan, arkadaşım M.Akif beyin vesilesiyle beyefendiye bir iki dakikalığına da olsa görüşmek ve latifeli sorusuna cevap vermek ve de bu anı fotoğraflamak nasip oldu. Zatı Aliyeleriyle Türkiye Gazetemizde çok genç bir muhabir olarak görev yaptığım 1996 yılında İstanbul B. Şehri Belediye Başkanıyken Rize’ye yapmış olduğu bir ziyarette mülakat yapmıştım. O mülakatta beraber çektirmiş olduğumuz fotoğraf ofisimin en güzel köşesini süslemektedir. Uzun zamandır Sn. Cumhurbaşkanımızın oldukça başarılı bir fotoğrafçısı olan, geçmişte birlikte Türkiye gazetesinde çalıştığımız, Kayhan Özer kardeşimizde, beyefendiye, “Sn. Cumhurbaşkanım, geçmişte Türkiye gazetesinde B.Ali Kavalcı beyle birlikte çalıştık.” hatırlatması yaşadığım bunca duygularının en güzellerinden bir tanesiydi.

Sonuç olarak, Sn. Cumhurbaşkanımız, gerçek bir Türkiye, gerçek bir Rize ve gerçek bir insana sevdalısı, merhamet ve vefa abidesi olarak, inşallah ülkemiz, milletimizin ve tüm insanlığın kurtuluşu için çalışan, tüm İslam Âleminin duası alan ve kendisine gerçekten dua yapılması gereken bir hizmet adamı, bir dava adamı ve gerçek dünya lideridir.