Tokat Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda öğrenciler trafik kurallarını eğlenerek öğreniyor.
Tokat Şehirlerarası Otobüs Terminali karşısında yaklaşık 1,5 ay önce açılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı öğrencilerle dolup taşıyor. Kış mevsimi nedeni ile hava şartlarının uygun olduğu günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sıraya konulan okullardan öğrenciler Tokat Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla alınarak parka getiriliyor. 12 adet akülü araba, döner, ışıklı, ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri, trafik levhalarıyla donatılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda öğrencilere hem yaya olarak hem de akülü arabalarla sürücü olarak trafik kuralları öğretiliyor. Proje kapsamında öğrenciler uygulamalı olarak trafik bilincini geliştirip, yaya, araç trafiği ve kazalara karşı uygulamalar yapılarak, günlük hayattaki becerilerini artırmaları sağlanması hedefleniyor. Ayrıca yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve oturma grupları oluşturulan parka anne ve babaları ile gelen çocukların oyun guruplarında eğlenebilmesine imkan sağlıyor.
“ÇOCUKLARI BİLİNÇLİ OLARAK TRAFİĞE HAZIRLAMAYI ARZU EDİYORUZ”
Trafik polisi kıyafeti giyerek eğitim çalışmalarına katılan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ’ağaç yaşken eğilir’ mantığı ile küçük yaşlardan itibaren çocukları bilinçli olarak trafiğe hazırlamayı arzu ettiklerini ifade ederek, “Yaklaşık 3 bin öğrenci 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde trafik polisleri nezaretinde sinema salonunda film, video ve görsel materyallerle teorik eğitim aldıktan sonra trafik pistinde akülü araçlarla uygulamalı eğitim alacak. Hava şartları müsaade ettiği ölçüde kış mevsiminde de bu eğitim çalışmaları devam edecek” diye konuştu.