Derepazarı Ali Rıza Yılmaz Ortaokulu öğrencisi Ali Erdönmez geçen yıl yakalandığı Cam kemik hastalığı sonrası okula gidemez duruma geldi. Tokat’tan Rize’ye mevsimlik çay işçisi olarak gelen 6 çocuklu Erdönmez ailesinin 3’üncü çocuğu olan Ali Erdönmez, vücudunda oluşan kemik kırılmaları nedeniyle 2018-2019 eğitim öğretim yılında okulda eğitimine devam edememeye başladı. Cam kemik hastalığı teşhisi konulan Ali, bu yıl daha da ağırlaşması ve geçirdiği bazı ameliyatlar sonrasında artık yürüyemez hale gelince eğitiminden geri kalmaması için eğitimlerine evde devam edilmeye başlandı. 7. Sınıf öğrencisi Ali Erdönmez’i İl Milli Eğitim Müdür Yaşar Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keskin Bahattinpaşa Köyü’ndeki evinde ziyaret etti. Erdönmez ailesi ile sohbet eden Milli Eğitim Müdürü Koçak, Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim uygulaması ile Ali Erdönmez gibi sağlık sorunları nedeniyle okula gidemeyecek öğrencilerin eğitimlerine evlerinde devam edildiğini söyledi.

Koçak “Ali Rıza Yılmaz Ortaokulu öğretmenleri tarafından öğrencimize Türkçe dersinden 2 saat, Matematik dersinden 3 saat, Fen Bilimleri dersinden 3 saat ve Sosyal Bilgiler dersinden 2 saat olmak üzere haftada toplam 10 saat evde eğitim verilerek derslerinden geri kalmaması sağlanmaktadır. Öğrencimize Allahtan şifalar diliyorum. Çocuğumuz için kendi imkânlarıyla bu köye gelerek bu aileye derman olmaya çalışan öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

Aile ile de sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak Ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keskin öğrenci ile bir süre mangala oynayarak vakit geçirdi. Ziyarette Ali Erdönmez’e getirilen hediyeler takdim edildi.