Açılış töreninde İlçe Kaymakamı Selçuk KÖKSAL, Belediye Başkanı Yakup SAMANGÜL, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar KOÇAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer KESKİN, Şube Müdürleri başta olmak üzere çok sayıda veli, okul müdürü ve öğretmen katıldı. Koridorda, Coğrafya, Müzik, Görsel Sanatlar, Bilişim Teknolojileri, Matematik ve Destek Eğitimi Odası bulunmakla birlikte, öğrencilerin kullanacağı ders materyalleri ve kaynaklarla atölyeler donatıldı.

          Çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer KESKİN  “Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında atılacak adımlardan bir tanesi de Tasarım ve Beceri Atölyeleri oluşturmaktadır. Bu noktadan hareketle öğrencilerimize daha verimli ders çalışma ortamı, kalıcı öğrenme yoluyla kültürüne sahip çıkan nesiller yetiştirmek amacıyla bizde bakanlığımızda yan yana yol yürüyoruz. Bu çalışma anlık bir çalışma değil, birlik ve beraberliğin eseridir. Emeği geçen başta okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.

           Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar KOÇAK “Bu ve buna benzer başarılı çalışmaların artmasını ve kelebek etkisiyle devam etmesini diliyorum. 2023 Eğitim Vizyonu ile ülkemiz eğitiminde başlayan ivmeyi ilimize, ilçemize ve okullarımıza kadar yaygınlaştırıp olumlu hava estirmeliyiz. Başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

         Açılıştan sonra öğretmenlerle bir araya gelip sohbet eden Derepazarı Kaymakamı Selçuk KÖKSAL ise “Güzel bir atmosfer ve güzel bir hava var. Oldukça da başarılı çalışmalara tanıklık ediyoruz. Rize `nin ilk “Tasarım ve Beceri Atölyeleri”nin olduğu koridoru hizmete açmanın heyecanını hep beraber yaşıyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İlki başaran bu ekibi takdir ediyorum” dedi.

           Kurdele kesimini ardından bu atölyelerin yapımında emek harcayan, zaman ayıran öğretmenlere plaketleri verildi. Açılan Görsel Sanatlar Atölyesinde resim yapan öğrencilerle yaptıkları tabloları katılımcılara hediye ettiler.Ayrıca Görsel Sanatlar Öğretmeni Tuğba BAYRAM İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar KOÇAK` ın portresini kara kalem ile çizip kendisine hediye etti.