Başkan Kansızoğlu İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Netenyahu'ya benzetmesine tepki göstererek "Hiç kimsenin haddi değildir,  Devleti temsil eden kişiyi katillere benzetmek.Siyasi parti Genel Başkanı'nın aynı meclis çatısı altındayken Cumhurbaşkanımıza bu şekilde hakaret içerikli benzetmeyi şiddetle kınıyorum." ifadelerinde bulundu.

RİZELİ MÜSADE ETMEZ
İkizdere'de yaşananlarada dikkat çeken Kansızoğlu: "Ne oldu birden herkez ağac sevdalısı oldu, doğa hastası oldu? Dün ormanları yakanlar şimdi ağaç sevdasına neden kapıldı ? Devletinin zarar görmesi adına her türlü pisliğin altından vatan hayinlerine bu destek bu istek aşkı nerden oluştu? Rizeli hemşerimiz sn. Cumhurbaşkanımıza hakeret ediceksin ve iki gün sonra onun memleketini ticari ekonomik  ve vatandaslarımıza iş potansiyeli sağlıyacak lojistik merkezine engel olmak için , vatan hayinleriyle iş birliği yaparak Dünya liderinin memleketine gelip meydan gösterisi yapıcaksın.   Bu hakkı size hiç kimse vermez.   Ancak siyasi genel başkanına yakışır şekilde Rize'ye gelmiş olsaydınız birilerine maşa olmadan ,inanın ki Rize'li sizlere sahip çıkardı. Ancak kullanmış oldugunuz hakeretler ilimizin geleceğini aydınlatacak olan dev projeye engel olma çabanıza hiç bir Rize'li müsade etmez. Bugün  konuştuğun  her kelime yarın karşına çıkacak  şekilde  davranırsan zararını  görmezsin ." dedi.

Kansızoğlu açıklamasının devamında: "İsimler gelip geçicidir. Hiç kimsenin haddine değildir, bizleri temsil eden halk tarafından yetki alan Devletin her kademesinde görev yapan kişileri lekelemek, onlara  benzetme yapmak kimsenin haddi değildir. Hatalar olabilir ancak bunun bedelini devletin ismini kullanarak eliştiri yapmaya yol açmaz her ne olursa olsun Devlet ebed muddet'tir. Devletine sadakatli olan vatan sevdası olan her siyasi partiye saygımız sonsuzdur. Sizler belki bugun siyaset'de olabilir ve koltuk sevdası ugruna kelimeler sözler söylebiliyorsunuz ama unutmayın ki ailenizin akrabalarınızın sevdiklerinizin başını yere eğdirme hakkı yoktur . Yarın koltuktan ineceği düşüncesiyle  siyaset yapılsa devletin yöneticisine dil uzatmaz karalamaz'dınız." dedi.