Anadolu kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu Rize’de yapılması öncelikli olanın var olanlara sahip çıkıp olması gerektiği seviyeye getirdikten sonra yeni yatırımların planlanması gerektiğini söyledi.

AKES-DER Genel Başkan Hasan Kansızoğlu Rize’de yapılması gündemde olan şehir hastanesinden daha öncelikli olarak var olan hastanelerin personel ve fiziki eksiklerinin giderilmesi gerektiğini vurgularken, “biz hala neyin hesabını yapıyoruz var olanın önce kıymetini bilelim Rize şehir hastanesi, ÇAYKUR lojistik bunlara bir açıklama yapalım” dedi

Şehir hastanesi şu an da olması gereken mi?

Rize’de mevcut olan hastanelerde doktor eksikliklerinin olduğunu özellikle çocuk doktoru konusunda büyük eksiklik olduğuna dikkat çeken Başkan Kansızoğlu: “Şehir hastanesi şu an da olması gereken mi? Şu an mevcut iki hastane var, ama içleri boş, doktor yok Kaçkar hastanesi var doktor yok. Yapılış amacı Rize merkezdeki hastanelerin yükünü almak ama orası da boş, doktor yok. Öncelik olarak bu hastanenin eksiklerini tamamlayalım sonra yetmezse hastane için yer arayalım ve bulalım. Hayat da en önemli şey sağlık. Eksikleri sıralamaya kalkarsak bu hiçte iç acıcı olmaz. Bir an önce hastane ekip kadrosunu tamamlayalım hizmet yapılmasını sağlamak lazım. Sonra kâğıt kalemi ele alıp yeterli mi yetersiz mi bilinçlendirme yaparak isteklerin söylenmesi lazım. Ama şunu da belirtmek lazım tek kalem olarak çocuk branşlarıyla ilgili doktor acil olarak getirilmesi lazım. Aileler kışın bu soğuklarda hasta çocuklarını alıp 70 km uzak ildeki hastanelere getirmek zorunda kalıyor. Önce yapılanların kıymetini bilelim. Sonra yeniler için yapılmasını isteyelim.

ÇAYKUR hakkında yalan beyanlarda bulunulmasın

Bölgenin adeta ekonomik anlamda lokomotifi olan ÇAYKUR hakkında kamuoyunda sürekli spekülasyonlar yapıldığını ve yalan yanlış ifadelerle üreticinin kafasının karıştırıldığını belirten AKES-DER Genel Başkanı Kansızoğlu: “ÇAYKUR satıldı, satılacak,  bir dedikodu aldı başını gidiyor. ÇAYKUR kurumdur öncelik olarak bu kuruma kimse satıldı diye yalan beyanlarda bulunmaması lazım. Daha iyi pazarlar açılması için fikirler verebiliriz örnek askeriye, emniyet çayını neden ÇAYKUR veremiyor veya niye vermiyor. Vermiş olsa bu sıkıntılar olmamış olur. Önce yapılması gerekenleri önerilmesi lazım. ÇAYKUR yönetimi müstahsilleri veya vatandaşları bu konularda birebir açıklamalarda bulunmuyor. Öncelik olarak kaçak çayla ilgili mücadeleyi ÇAYKUR’un kurumlar arasında diyalog kurup önlemesi lazım ve çayın özellikle en çok hangi illere girdiğini tespit edip o illerde başarı sağlaması lazım. Televizyonlarda milyonlarca lira verileceğine gidip doğu illerinde çayın tanıtımı yapılsın ÇAYKUR’un reklamlara harcadığı parayı birebir gidip illere çay ikramı yapıp çalışma yapsa daha çok pazara sahip olmuş olur.”

Her şeye yatırımcı varda bir lojistikte mi yok?

İyidere’de yapılması planlanan ve projesi hazırlanan Lojistik üssün bir yıldan beri yatırımcı beklediğini söyleyen Başkan Kansızoğlu: “Lojistik bir yıldan beri Rizelinin beklediği bir proje her şeye yatırımcı varda bir lojistikte mi yok? Neden bir türlü kazma vurulmuyor? Onaylanmış bir projenin birileri engelse söylenilsin birlik içinde yapılması ne gerekiyorsa yapılsın. Gündeme kalmak için sadece yapılacak her şey hazır deyip kimse ilgili koltuklara oturmasın vekiller STK sendika başkanlarını toplasın bu 3 konu hakkında basına açık bilgilendirme yapsınlar.

Nerde 3 tane vekil, seçip meclise gönderdiklerimiz neredeler?

Şahsi çıkarlarını bir kenara koyup Rize için bir şeyler yapmanın zamanı geldiğini belirten Anadolu kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu: “Nerde 3 tane vekil, seçip meclise gönderdiklerimiz neredeler? Bunları neden kimse görmüyor herkes kendi imkanlarıyla bir şeyleri çözmeye çalıyor. Birlik neden bu Rize'de bir türlü sağlanamıyor, neden hala herkes birilerinin adamı olmadan iş yapmıyor doğruyu ve yanlışı söyleyemiyor. Dünya lideri olmuş hemşerimiz Sayın Cumhurbaşkanımız dedikleri burada neden uygulanmıyor? Kimse neden bunları dile getirmiyor gecesi gündüzü belli olmayan hemşerimizi neden örnek almıyoruz? hataları neden kimse dile getirmiyor ve dile getirmeye çalışanlar neden aranıp baskı yapılıyor? Artık bir an önce kimsenin adamı olmadan siyasetçisinden sendikacısına STK, gazetecisi bürokratı şahsi çıkarlarını bir kenara koyup Rize için bir şeyler yapmanın yolunu aramak lazım ve Rize'ye şu an sahipsiz kim neyin ne olduğu alttan ne işlerin döndüğünü herkes artık net bu şekilde biliyor. Artık halının altı doldu. Yanlışları gizlemenin örtmenin daha bir anlamı yok. Her şey açık net ortada. Gelecek nesil için hiç zaman kaybetmeden kişi siyasi görüş ayırt etmeden her kitleden kişilerinde görüşlerini alarak bir şeyler yapmanın peşine gitmek lazım. Zaman su gibi akıp gidiyor zaman birlik zamanı ayrım zamanı değil kimse oturduğu koltuğa güvenmesin, bir varmış bir yokmuş. İlçeler arasında ayrımcılık yapmadan ötekileştirmeden projeleri üretmek lazım. Hem de acil. Kimsenin kumandası olmadan kimsenin adamı olmadan geçmişe kalem çekip birliği sağlayalım birlik içinde hareket etmek lazım eleştiri olmasa başarı olmaz.