Türkiye’de ilk olarak Anadolu Kültür, Eğitim, Spor Yardımlaşma Derneği AKESDER tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan ve işitme engellilerin sağlık alanındaki hizmetlerden rahat faydalanmasını sağlayacak olan proje hayata geçiyor.

Projenin son durumu ile ilgili bilgi veren AKESDER Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu, proje ile ilgili ilk olarak Rize’de Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı, Op. Dr. Talip Başak, Rize Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Davut Aksoy ile bir araya gelip projenin detaylarıyla ilgili kendilerine bilgiyi verdiğini söyledi.

Projenin artık uygulamaya konulma aşamasına geldiğini ve en kısa sürede işitme engelli vatandaşların hizmetine sunulacağını belirten AKESDER Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu: “Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe’ye işitme engelli vatandaşlarımız için yapılan bu projeye ilgi ve alakalarından dolayı öncelikle teşekkür ederim. Projenin amacı işitme engelli kardeşlerimiz hastaneye girdiği andan itibaren ekranlarda slayt gösteri ile yönlendirme ve tabelalardan yardım alarak büyük bir eksikliği tamamlamış olacağız. Bu hafta içerisinde işaret dili çekimlerine başlayıp Sayın Müdürümüz Mustafa Tepe’ye sunup projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu projeyi destekleyen İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Dedi.