10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle açıklama yapan 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak gazetecilerin yaklaşık bir yıldır risk altında çalıştığını söyledi.

RİZE 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak risk altında çalıştıklarını belirtti.

Her yıl bir kaç saatte olsa meslektaşları ile bir araya gelebildiklerini belirten 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak '"Tüm dünya olduğu gibi ülkemizdede maalesef Korana virüs vaka sayıları artmakta  ve yaklaşık bir yıldır sahada olarak halkın bilgiye ulaşmasını sağlayan gazeteciler, risk alarak çalışmalarına devam etmekteler. Zor koşullarda emeklerinin karşılığını alamayarak özveri ile çalışan meslektaşlarım bu surede haber ulaşımında zorluklar yaşasada işlerini e iyi şekilde yapmaktalar. Özel günler ve bayramlarda da halkı bilgilendirmek için gece gündüz demeden çalışan gazeteci meslektaşlarımın gününü kutlarım" dedi.

Bayrak açıklamasında bu zor günlerin geride kalacağına inandığını belirterek" Her yokuşun mutlaka bir inişi olacaktır. Ülke olarak, gazeteciler olarak sorumluluklarımızı yerine getirdigimizde mutlaka düzlüğe varacağız.. Hepimize düşen görev maske , mesafe ve hijyen kurallarına uymak. Dileğim bu sıkıntılar geride kalır ve ülke olarak. Gazeteciler olarak sağlıklı ve risksiz olarak yaşantımıza devam ederiz. Bu dileklerimle tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum " dedi.