Her yıl Nisan ve Ekim aylarında olmak üzere iki kez toplanan Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısı pandemi nedeniyle Ağustos ayına ertelenmişti. İlk toplantısıyla hayal kırıklığına neden olan toplantının çözüm üreten değil adeta sohbet toplantısına dönüştüğünün görülmesi üzerine bir açıklama yapan Hasan Türüt, şube başkanının da katıldığı ‘yetkili sendika toplantısı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının sorunlarına vakıf olamadığını, personel beklentilerinden bihaber olduklarının göstergesi olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

“KİK toplantısı idareye tavsiye de bulunur. Bağlayıcılığı yoktur. Bu özelliği nedeniyle de ciddi bir toplantı vasfı taşımadığı bu toplantıda alınan kararlardan anlaşılmaktadır. Diyanet’in idari sorunları ve personel beklentileri 6 madde de toplanmış! Yıllardır çözülemeyen ve adeta kangren haline gelmiş olan sorunları toplasak bir kitap oluşturur. Sorunlara çözüm üretilemiyorsa, din görevlilerinin beklentilerine cevap bulunamıyorsa, soruyoruz; bu toplantılar ne için yapılıyor?

Yetkili sendika, üyelerinden gelen isteklerin değerlendirildiğini açıklıyor. Yani KİK toplantısında Diyanet’te çalışan tüm personelin değil, belli bir gurubun istekleri değerlendirilmiş! Sendika olarak biz de tam bu noktaya itiraz ediyoruz. KİK toplantılarında Diyanet çalışanlarının tamamının temsil edilmesini istiyoruz. Tüm sendikaların görüşleri alınmalı ve çözüm buna göre sağlanmalıdır. Dolayısıyla KİK toplantılarını ve bu toplantıya yetkili sendika olarak katılan Diyanet Sen’i samimi bulmuyoruz. Tüm Diyanet çalışanları da yetkili sendikanın samimiyetini sorgulamalıdır. Yetkili sendikanın kurumun sorunlarından uzak olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla yetkiyi elinde bulunduran bu sendikayla sorunların çözülemeyeceğine inanıyoruz. Bu kapsamda tüm Diyanet çalışanlarına seslenerek, Diyanet’in sorunlarından habersiz bu sendikaya daha ne kadar destek vereceksiniz, diye sormak istiyorum. KİK toplantısı da göstermiştir ki Diyanet Sen bir kez daha sınıfta kalmıştır. Bu sendikanın arkasından gitmeye daha ne kadar devam edeceksiniz?

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının sorunlarını bilen Diyanet Bir-Sen’e destek verdiğiniz müddetçe hayal kırıklığı yaşamayacak, karamsar olmayacak ve umutlu ve geleceğinizden emin olacaksınız. Diyanet personelinin sorunları bilen, çözüm sunan ve proje üreten Diyanet Bir-Sen’i desteklemeye davet ediyorum. Diyanet Bir-Sen’in projeleri uygulamaya konduğunda tüm personel mutlu ve huzurlu olacaktır.”