AKES-DER Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu, Flash53 Facebook ve Youtube sayfalarından dün akşam canlı yayınlanan Togay Muratoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı 'Sözün özü' programının konuğu oldu.

Başkan Kansızoğlu'ndan Milletvekili Bak ve Yazıcı'ya 'Neredesiniz?' Eleştirisi

Flash53 ekranlarında konuğu olduğu ‘Sözün özü’ programında Rize ile ilgili bir çok konuya değinen AKES-DER Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu, Ulaştırma ve Altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Rize’yi ziyareti esnasında yanında milletvekili olmamasını eleştirerek “Allah aşkına bu kadar rahatlık olur mu?” ifadelerini kullandı.

Lojistik merkez projesinde büyük emek harcadığı için Rize Milletvekili Muhammed Avcı’ya teşekkür eden Akes-der Başkanı Hasan Kansızoğlu “Rizemize taş üstüne taş koyanlardan Allah razı olsun. Bizim kendi derneğimiz hiçbir siyasi partiye bağlı bir dernek değildir. İyilerin yanında, kötülerin karşısındayız. Bu ideal ile yola çıktık. Rizemiz’de güzel yatırımlar gelmeye başladı. Allah razı olsun. Özellikle ‘Lojistik merkez’ projesinde büyük emek harcayan Muhammed Avcı’ya çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten büyük emek verdi. Rize’nin buna ihtiyacı vardı. 2 kere başbakan çıkardık. Benim şahsi görüşüm ‘Dünya lideri’ çıkarmışız. Onun memleketinde yatırım yoktu. İşsizlik diz boyu. Gerçekten çok sevindik. A’dan Z’ye kim emek verdiyse dua ettik” ifadelerini kullandı.

Karayollarının birçok çalışmasının eksik ve plansız yapıldığını sözlerine ekleyen Kansızoğlu “Bizim bu Rize’nin karayolları ekibi nasıl bir çalışma yapıyor? Nasıl bir düşünceyle, nasıl bir mühendislik çalışması yapıyor? İyidere Köprü’den girelim, İkizdere sınırına kadar hiçbir köye giriş yok. Biz bunları defalarca da söyledik, bunları denetleyen hiç mi kimse yok? Aslında biraz yukarıda yapsa köye giriş yapmış olacak. Adam kavşak yapıyor, kavşaktan sağa dönüş yasaktır tabelası koyuyor. Başka o köye giriş te yok. Bunu bir çocuk yapmaz. Kavşağı yapıyorsun, sağ yapıp soldan köye çıkman lazım, sağa dönüş yasaktır tabelası koyuyorsun. Burası ceza evinin olduğu bir kavşak. Bir ilçenin olduğu bir kavşak. Yeni yol yapıyoruz İkizdere’de köprünün ayağı derenin tam ortasında. Dünyada tek gücü ölçülmeyen şey sudur. 3-5 yıl sonra kim denetleyecek o köprünün ayağının ne kadar yontulduğunu. Ondan sonra şiddetli yağmur sonucu şu oldu, bu oldu diyeceğiz. Devletimizin kasasından yine para gidecek” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Rize’yi ziyareti esnasında Rize Milletvekilleri tarafından yalnız bırakıldığını ifade eden Kansızoğlu “Rize’de 3 milletvekilimiz var, 1 tane görünen var. Adam haftanın 2-3 günü buraya geliyor, teşkilat başkan yardımcısı il il geziyor, bir yandan buraya ilçelere ziyaretlere geliyor. Belli bir kurum yetkilileri Ankara’ya gitti eşliğini yine Muhammed Avcı yaptı. Nerede görülmüş bir bakan bir ilde yapılan projeleri ziyaret ederken bir tane vekilin olmadığı. Yanında Rize Valimiz, Rize Belediye Başkanımız, gittiği ilçelerde ki belediye başkanları var. Allah aşkına bu kadar rahatlık olur mu? Vatandaş bize diyor kimseye ulaşamıyoruz, biz diyoruz ki vekiller yoğun Rize için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Sonrada diyorlar ki bakan geldi 1 tane vekil yok. Bir siyasetçinin ilçesinde bir şey olduğu zaman gelmesin, bir ilçede bir taş oynadığı zaman da gelsin. Neden ayrımcılık yapılıyor?” şeklinde konuştu.