Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanı Hasan Başça, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile mevkidaşı İlham Aliyev'in katılımı ile açılışı yapılan Rize-Artvin Havalimanı'nın bölgeye kazandırılmasına emeği geçenlere teşekkür etti, "Havalimanında emeği geçen siyasi büyüklerimize, geçmişten bugüne görev alan milletvekillerimize, bakanlarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Türkiye'nin denize dolgu 2'inci, Dünyanın ise 5'inci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve yaklaşık 70 bin kişinin katılımı ile hizmete açıldı. RİDEF Genel Başkanı Hasan Başça, Rize-Artvin Havalimanı'nın ülkeye, millete ve hemşerilerine 'hayırlı' olmasını diledi. Başça, "Başta yapılmasına vesile olan sayın Cumhurbaşkanımız hemşerimiz Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Çok büyük emeği ve katkısı var. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Rize Artvin Havalimanı Rize’mizin gelişmesine çok büyük katkı sunacağına inanıyorum. Turizm anlamında ciddi katkısı olacak. Konaklama anlamında inşaat sektörü daha çok canlanacak. Yatırımlar Rize’ye daha çok olacak. Özellikle Rize dışında yaşayan hemşerilerimizin katkıları çok olacak. Çok güzel düşünülmüş. Her şeyiyle Rize’mize yakışan bir havalimanı oldu. Havalimanında emeği geçen siyasi büyüklerimize, geçmişten bugüne görev alan milletvekillerimize, bakanlarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

'20 YILDA 25 MİLYAR TL YATIRIM'

Sadece havalimanı değil Rize'ye 20 yılda 25 milyar TL yatırım yapıldığını kaydeden Başça, "Bununla beraber Erzurum’dan Ovit Tüneli ile havalimanımıza 1,1-5 saate ulaşım olacak. Güneyle Kuzeyi birbirine bağlayacağız. Bu anlamda yapılan yatırımların semeresini daha bundan sonra daha iyi göreceğiz. Özellikle lojistik merkezi açıldıktan sonra da ciddi anlamda havalimanımız katkı sunacaktır. Şehir hastanemiz olduktan sonrada artık Rize’ye projelerin birçoğu tamamlanmış oluyor. Şimdi 2 tane daha çay fabrikası birden yapılıyor. Tüm bu projeler ilimizin gelişimini artıracak" ifadelerini kullandı. 

'İSTANBUL'DA BULUŞALIM'

RİDEF Genel Başkanı Başça, Rize Valiliği himayesinde İstanbul Yenikapı'da, 25-29 Mayıs tarihleri arasında '7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla düzenlenecek 12'inci Rize Günleri'ne az bire süre kaldığını ve hazırlıkların sürdüğünü belirterek, Rize'yi İstanbul'a taşıyacaklarını söyledi. Başça, herkesi Rize-Artvin Havalimanı'ndan ilk uçuşla İstanbul Rize Günleri'ne davet etti.