Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği (RİDEVA) Eğitim Sosyal ve Kültür Merkezi Binası’nda inşaat çalışması sürüyor. 4 ay içinde kaba inşaatı tamamlanacak binanın 1 yıl içinde hizmete açılması planlanıyor. RİDEVA Başkanı Recep Albayrak “Rize'nin tüm bileşenleri ile beraber paydaşlarına hizmet edecek şekilde bir kültür merkezini hayata geçireceğiz. İşimiz zor ama imkansız değil” dedi.


RİDEVA’nın Üsküdar’da 4 ay önce temelini attığı Eğitim Sosyal ve Kültür Merkezi Binası inşaatı devam ediyor. 10 bin metre küp hafriyat, mini kazık, ankraje, zemin beton döküm işinden sonra 60 ton demir ve 800 metre küp beton kullanarak radyel temel betonu döküldü. 4 ay içinde kaba inşaatının tamamlanması planlanan binanın 1 yıl içinde hizmete açılması planlanıyor.

RİDEVA Başkanı Recep Albayrak “Eğitim Sosyal ve Kültür Merkezi binamızın 4 ay içerisinde kaba inşaatını bitirerek, bir yıl içerisinde de tamamlayıp hizmete açmayı hedefliyoruz. Zor bir hedef ancak hemşerilerimizin desteğiyle bu hedefe ulaşacağız. RİDEVA, RİDEF Genel merkez ofisleri ile Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Çaykur Rizespor ofisleri yer alacak. Rize'nin tüm bileşenleri ile beraber paydaşlarına hizmet edecek şekilde bir kültür merkezini hayata geçireceğiz. İşimiz zor ama imkansız değil” dedi.