RİDEF Genel Başkanı Hasan Başça, kentin her yönüyle İstanbul'da tanıtılacağını belirterek," "Rize’yi İstanbul’a taşımış olacağız" dedi.

RİDEF Genel Başkanı Hasan Başça, 3 yıl aradan sonra Rize Günleri etkinliklerinin yeniden çok güzel programlarla başlayacağını belirterek, etkinliğe tüm Karadenizli ve Rizeli hemşerilerini davet etti. Başça, "Kültürel, akademik, tarih, sanat, Rize’nin tüm kamu kurum ve kuruluşların olacağı kaliteli bir program olacak. Konserlerimiz olacak. Son gün pazar gününü de kardeş buluşmasına ayırdık. Kardeşlik buluşmasında bu yıl ki misafirimiz Diyarbakır. Diyarbakır‘la kardeşlik buluşmamızı icra edeceğiz. Mottomuz; 7 Bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz sloganıyla 12’nci Rize günlerini hazırlıyoruz" dedi.

'ZENGİN İÇERİK VAR'

Etkinlik alanına nayla kurulacağını söyleyen Başça, "Rize’nin şu an vizyon projelerini maket olarak kurduracağız. Atmaca evi, su değirmenleri kurduruyoruz. Rize’nin tüm materyallerini görebileceğiz. Bu yıl içerik anlamında da daha zengin bir program olacak. Akademik çalışmalar, sunumlar olacak. Çayla ilgili akademik sunumlar olacak. Rize bezi feretiko ile ilgili hem sunumu hem de defilesi olacak. Netleşmedi ama keşan bezi ile alakalı sunum ve defile planlıyoruz. Rize’nin tarihi ile alakalı üniversite hocalarımızla yaptığımız akademik çalışmalar var. Yeşilay, bağımlılıkla mücadele ile ilgili her gün 2 saat eğitim verecek. Kan bağışı ile ilgili laz damarı kan merkezi olarak çıkış yapıyoruz. Ver bir ünite kan, sağlığını kazan kampanyasında. Kızılay stant kuracak, hemşerilerimizden kan bağışına destek isteyeceğiz" diye konuştu.

'RİZE'Yİ İSTANBUL'A TAŞIYACAĞIZ'

Rize'nin her yönüyle tanıtılacağını kaydeden Başça, "Rize’yi görmeyenler, Rize’de doğmayanlar, İstanbul’da doğmuş büyümüş Rize’nin tarihini, coğrafyasını bilmeyen tanımayan insanlar var. Onlara Rize‘yi tanıtmak istiyoruz ve dışarıdaki özellikle İstanbul’daki vatandaşlarımıza Rize’yi tanıtmak istiyoruz. Her kesimden insan var, Turizmi ekonomiye katkı sağlamak için uğraşıyoruz. 5 güne Rize’nin bütün unsurları, naylasından değirmenine, kemer köprüsünden çay bahçesine bu alanda olacak. 1500 tane çay fidanı getirip çay bahçesi oluşturacağız. Rize’deki vizyon projeleri görmeyenlere, bilmeyenlere bunların maketleri ile göstereceğiz. Orijinal nayla kuracağız, onun içinde ve altında misafirlerimizi ağırlayacağız. Küçük bir Rize’yi İstanbul’a taşımış olacağız. Rize bir marka, cumhurbaşkanımızın memleketi. Kardeşlik buluşmamıza cumhurbaşkanımızı davet edeceğiz. Aramızda görmekten onur ve gurur duyarız. İyi bir program olacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.