Rize Belediyesi tarafından 11 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Doğupark proje alanı içerisinde ayrıca yapımı tamamlanan satranç parkı da bulunuyor.

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen Doğupark açılış törenine Rize valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Belediye Başkan yardımcıları, Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Sadettin Türüt, TSf Rize İl Temsilcisi Ersoy Ustaoğlu, STK temsilcileri ve muhtarların yanı sıra vatandaşların da yoğun katılımı oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu’nun tebrik telgrafının okunmasıyla başlayan açılış töreninde Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap ve Rize valisi Erdoğan Bektaş birer konuşma yaptılar. Parkın açılışıyla birlikte satranç parkında Rize valisi ve Rize Belediye başkanı satranç maçı yaptılar. Yoğun ilgi gören maç sonrasında Vali Bektaş ve Belediye Başkanı Kasap satranç alanında çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Rize’de İlk olma özelliği taşıyan Doğupark satranç parkının açılışıyla birlikte çocuklar satranç maçı yapmak için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Rize Satranç İl Temsilcisi Ersoy Ustaoğlu Doğupark dışında Rize merkezde belediye tarafından bir satranç parkının daha yapımının devam ettiği ayrıca Derepazarı ilçesinde de ilçe belediyesi tarafından sahil alanında bir satranç parkının inşa edildiğini belirterek Rize’de satranç sporunun yaygınlaşması için bu tip çalışmaların artması temennisinde bulundu.