Vadide mevcut yolun özellikle bölgenin turizm faaliyetlerine ivme kazandıracak yaylaları birbirine bağlayan yeşil yol bağlantı yoluna sahip olması nedeniyle vadi halkının ihtiyaçlarını tam olarak karşılamayan mevcut yol durumu ilerleyen zamanlarda beklentilere cevap veremeyeceği belirtiliyor.

Salarha Halkı vadilerinin önemli ve öncelikli taleplerinden Duble Yol ve Doğalgaz ile ilgili 2 Mart Cumartesi günü miting için memleketi Rize’ye gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızdan müjde bekliyor. Vadinin beklentileri sadece vadide yaşayanları değil yurt içi ve yurtdışında yaşayan tüm Salarha’lıları heyecanlandırıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan SALVADR Başkanı Dursun Ali Toptan “ SALVADER vadi halkının birlik beraberliğinin göstergesidir. Kurulduğumuz günden itibaren vadimiz için önemli ve öncelikli taleplerimiz üzerinde çalışıyoruz. Bizim üzerinde çalıştığımız 4 proje var. Bunlar doğalgaz, kanalizasyon, Salarha-İkizdere Tüneli ve Duble Yol. Bu projelerimizin başlaması ve hayata geçebilmesi için Duble Yol projesinin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Mevcut yolun altından Rize su şebekesi geçtiğinden dolayı kanalizasyon ve doğalgaz için bir çalışma yapılamıyor. Bu durumdan dolayı duble yol bu projelerin kilit noktası konumunda bulunuyor. Mimar ve Mühendisler Platformumuzdaki mimar ve mühendis arkadaşlarımızla bazı teknik çalışmalar ve projeler yaptık. Bunları ilimizdeki siyasilere ve Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’ne sunduk. Hatta geçen günlerde Salarha Tünelini ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza da yerinde ilettik. Vadi Halkı artık somut adımların atılmasını canı gönülden istiyor ve umutla bekliyor. 2 Mart’ta memleketine gelecek olan Cumhurbaşkanımıza da SALVADER olarak sesimizi duyurmaya çalışacağız. Biz Vadi Halkına söz verdik. Sözü geçtik zaten bizim kuruluş amacımız Vadimizle ilgili sorun ve taleplere çözüm aramak. Bizde enerjimizi bunun için harcıyoruz. Duble yol ve doğalgaz ile ilgili müjdeli haberler alacağımıza inanıyorum. Bu konuda Rize’deki siyasilerimizden ve STK’lardan destek bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.