SALVADER Başkanı Dursun Ali Toptan geçtiğimiz hafta görevinden istifa eden RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt ile ilgili açıklamada bulundu. Başkan Toptan açıklamasında; “Prof. Dr. Hasan Türüt Hocamız, herkesin takdir ettiği bir özveri ve aşkla, yaklaşık 8 yıldır Rize’mize hizmet eden, statü farkı gözetmeksizin her hasta ile özel olarak yakından ilgilenmeye gayret gösteren, çok değerli bilim adamıdır. Prof. Dr. Hasan TÜRÜT Hocamızın, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevinden istifa etmesi elbette ki tüm Rizeli hemşerilerimizi üzdüğü gibi bizleri de derinden üzmüştür. Hocamızın İstifa ettiği günden itibaren üzüntülerini bizzat dile getiren sayısız hemşerimiz oldu. Çünkü çok zor ve kısıtlı imkânlarla 8 yıldır şahsi istikbal kaygısı gütmeden ilimizin sağlık hizmetlerine koşuşturmak ve elinden geleni esirgemeden hizmet etmek elbette ki her yiğidin harcı değildir. Hele hele isminin ağırlığının yüklemiş olduğu sorumluğu da hissederek, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Araştırma Hastanesinde bu hizmetleri yürütmenin ne kadar daha zor olduğunu anlatmaya gerek yoktur. Tıp camiasında hatırı sayılır bir branşın sahibi olmuş ve her zaman her yerde aranan hekim olmasına rağmen Hasan Hocamızın iline hizmet etme sevdası ile başhekimlik gibi zor ve yıpratıcı bir görevi üstlenmesi her türlü takdirin üstündedir. Çünkü bu branş ve unvanda olan bir hekimin kendi kişisel menfaatleri için bu görevi üstlenmeyeceği aşikardır. Fakat Hasan Hocamızın birçok hemşerimizin de takdir ettiği gibi iline hizmet etme aşkı her zaman ön planda olmuş ve bu zor şartlarda Başhekimlik görevini büyük bir heyecanla 8 yıl kesintisiz sürdürmüştür. Biz Rizeliler Olarak, Yetişmiş Değerlerimizin Küçük Nedenlerle Küstürülmesini Ve Hizmet Aşklarının Söndürülmesini Asla Tasvip Etmiyoruz.

Değerli Hocamız, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nden hizmet alan her hasta, sizin bu güne kadar elinizden gelen hizmetin en iyisini yaptığınıza şahittir. Bizler de SALVADER ailesi olarak Rize’mize uzun yıllar bir Hekim ve Başhekim olarak yaptığınız hizmetlere minnettarız. Biz inanıyoruz ki, büyüklerimiz sizin bu özverili çabalarınızı bir gün mutlaka takdir edecek ve sizin gibi iyi yetişmiş bir bilim adamına daha üst görevlerde hizmet imkânı tanıyacaktır.

Altın altındır, ister sarrafın vitrininde, ister kasada olsun. Bizim için altından da değerlisiniz. Bundan sonraki görevlerinizde başarılar dileriz. SALVADER ailesi olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.” şeklinde konuştu.