Otizm konusunda Farkındalık oluşturmak için kurulan Vakıf, Federasyon ve 60’a yakın Derneğin bir araya gelmesiyle oluşturulan, “Türkiye Otizm Meclisi” 8.Yürütme Kurulu toplantısını, Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği’nin ev sahipliğinde 30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Rize de gerçekleştirdi.

Rize’de bir otelde gerçekleştirilen toplantıda Otizm eylem planı çerçevesinde Türkiye Otizm Meclisi ve 6 Bakanlık ile Yüksek Öğretim Kurumunun görev ve sorumluluklarını içeren çalıştay sonuçları, ilgili bakanlıklara gönderildi. Ayrıca Ekim ayı içerisinde Bakanlık yetkilileri ile Ankara da görüşülmesi kararlaştırıldı. Toplantının sonunda AB Hibe programı Çevresinde Türkiye Otizm Meclisine üye derneklerin alt yapılarının ,ortaklık ve iletişim ağlarının güçlendirilmesi konusunda Tohum Otizm önderliğinde ortak başvuru yapılması meclis tarafından onaylandı.

Otizm Meclisi Rize Valiliğinin organize ettiği akşam yemeğinde Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, Romed Yönetim Kurulu ile Türkiye Otizm Meclisi katılımcıları bir araya geldi.

Toplantı ve protokol ziyaretlerinin ardından Rize ilinin tanıtımı için organize edilen gezide organize öncelikle Rize Sahil Parkında bulunan Romed Hobi Atölyesi gezilip yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan meclis üyelerine burada Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı himayesinde yürütülen "Sevgiyle ve Sporla Farklı Hayatlara Dokunalım" projesinin tanıtımı yapıldı

Türkiye Otizm Meclisi Üyeleri ÇAYKUR Cumhuriyet Çay Fabrikası ziyaret edilip ,yetkililer tarafından çayın bütün aşamaları hakkında bilgi aldılar. Ardından Zilkale ve Ayder yaylasına yapılan turla sona erdi.

ROMED Başkanı Resul Usta programla ilgili yaptığı açıklamada: “2 günlük programımız için desteklerinden ötürü Rize Milletvekilimiz Hasan Karal'a ,Rize Valimiz Erdoğan Bektaş'a, Çamlıhemşin Kaymakamlığına, Çaykur Genel Müdürlüğüne, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimize ve konakladığımız otelin Yöneticilerine Teşekkür Ederiz.”

Meclis üyeleri ise Rize'de geçirdikleri süre boyunca gerçekleştirdikleri çalışmalar ve sosyal etkinliklerden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, başta ROMED Başkanı Resul Usta ve tüm ilgililere teşekkürlerini dile getirdiler.