Rize Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlık seçimlerinde aday olduğunu aylar öncesinden açıklayan Rize Doğal Kaynakları ve Yaban Hayatı Koruma Derneği RİDOK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şener Bülbül meslektaşlarına seslendi.

Bülbül, Ziraat Mühendisleri Odası, meslek mensuplarının haklarını korumak, Ziraat mühendisliği mesleğini tanıtmak, meslek alanını ilgilendiren konularda toplumu bilgilendirmek, meslek alanındaki gelişmeleri izlemek ve yaymak, sektörü ve toplumu doğru şekilde yönlendirmek, Tarım politikalarının oluşturulmasında söz sahibi olmak, mesleğe yönelik eğitimler düzenlemek, mesleğin gelişimine katkıda bulunacak her türlü etkinliği düzenlemek ve desteklemek, her türlü bilimsel ve mesleki yayınlar yapmak gibi amaçlara yönelik olarak çalışmalar yapmalıdır dedi.

24 Aralık 2017 Pazar günü ZMO Rize Şubesinin seçimlerinin yapılacağını belirten Bülbül: “Şahsım aylar öncesinden seçimlerde aday olacağımı basın yolu ile deklare ettim. Oldukça sistematik bir çalışmanın ardından seçim gününü beklemeye başladık.

Yıllardır yapılan doğru ve yanlış her şeyi iyi analiz ederek yapılması gerekenlerin ne olduğu noktasında kapsamlı çalışmalar yaptık.

Oldukça dolu ve hazırlıklıyım. Sorunları ve çözüm yollarını iyi etüd ettiğime inanıyorum. Eğer sizlerde bana inanıyorsanız; kurulacak olan komisyonlarda var olarak, el birliği ile meslek odamızın hak ettiği saygınlığı kazanması için var gücümüzle çalışacağız.

İlimizin tarımsal sorunları hakkında, organik tarım konusunda, mühendis arkadaşlarımızın hakları ve çalışma koşulları hakkında, mevsimlik çalışan meslektaşlarımızın kadroya geçirilmesi, işsiz meslektaşlarımızın durumu hakkında susan değil, konuşan, çözüm üreten bir çalışma anlayışı ile elimizden geleni yapacağız.

Meslek odasının standartlarını yükselterek; mesleki anlamda eğitimlerin ve haftalık seminerlerin düzenlendiği, saha çalışmalarının yapıldığı bilimsel çalışmaların ortağı olacak bir anlayış ile çalışacağız.

Günlük dedikodulardan ve maddi menfaatlerden uzak, arkadaşlık hukukunun tesis edildiği, bolca zaman geçirilecek bir kültür evi olacak yeni mekan anlayışımız ile herkesi kucaklayacağız.

Kendine kadro arayan, makam ve mevkii takibi yapan değil, meslektaşlarının sorunlarının giderilmesi için yöneticileri, siyasileri yönlendirmeye çalışan bir mantıkla görevimizi yürütmeye çalışacağız.

Sözün özü biz tohum saçıp, hedefe odaklanacağız.

Seçimin sandıkta kazanılacağı bilinci ile oylarınıza talip olduğumu bir kez daha ifade eder, diğer aday olan meslektaşlarıma da başarılar dilerim” dedi.