İktidarın adelet anlayışını eleştiren DEVA Partisi Rize İl Başkanı Ecz. Muhammet Avcı; "Yakın bir zamanda Ömer’ler arıyoruz demişlerdi. Adaletin simgesi Ömer’ler. Şimdi sormadan edemiyorum siz bu Ömer’leri hâkimse görevden almak, savcı ise sindirmek, polisse sürmek için mi arıyordunuz.

Geçtiğimiz gün Rize Hamidiye Mahallesinde gerçekleşen saldırı olayını dehşetle okudum. Bir vatandaşımızın polis kimliği gösterilerek alıkonulmak istenmesi ve ardından darp edilmesi ülkece nereye gidiyoruz diye sorgulamama neden oldu. Yerel ve ulusal medyada yer almasının ardından 4 kişiden 2 kişiye tutuklama kararı çıktı. Peki ya haber yerel medyada ve ulusal medyada yer almasaydı ne olacaktı? Peki ya o darp edilen vatandaşımız polis kimliğine kanıp o kişilerin peşinden gitseydi ne olacaktı? Bu vatandaşımızın 3 kızı bir daha babalarını görebilecek miydi?

Peki ya geçtiğimiz ay Ankara’nın orta yerinde suikasta kurban giden Sinan Ateş. Onun da 2 kızı vardı. Davasına bakan hâkimin görev yeri değiştirildi. Savcı önce izne çıkarıldı sonra da izni uzatıldı. Polisler sürüldü. Göz göre göre davanın üstü kapatılmaya çalışılıyorken bizler her seferinde katilleri nerede diye soracağız. Ta ki suçlular Ömerlere teslim edilene dek. Ankara’da Rize’de ve Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşanan bu cinayetler, saldırılar asla tesadüfi değildir. Bu saldırıların cinayetlerin faillerinin cesaret aldığı yer aynıdır. Adalet veya emniyet mekanizmasında suçluları kayırıp aklayan yozlaşmış kişilere milletimizin elbette verecek bir cevabı vardır. Bu saldırılara cinayetlere son verecek olan, faillerin yakalanıp hesap sorulmasını sağlayacak olan ise milletin vicdanıdır.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Anayasa Mahkemesi seçimini, hükümetin diğer adayı desteklemesine rağmen Zühtü Aslan’ın kazanması tesadüf değildir. Çetelerin, mafyaların, devletin çeşitli kurumlarında görev alarak milletin kanını emen asalakların en büyük korkusu artık Türkiye’nin her yerinde duyulan değişimin güçlü ayak sesleridir. Şundan emin olun ki Ömerler adalet için gelecek ve kamunun çeteleri, suçluları değil vatandaşı korumasını sağlayacaktır.

Hesap vakti yaklaşıyor. Bu millet, yolsuzluklarla kanını emen, uyuşturucu ticaretiyle gençlerini zehirleyen, arkasına yozlaşmış kamu görevlilerini alarak kendini tehdit eden, kahramanlarını şehit edenlerle hesaplaşacaktır" dedi.