Gonca YAĞCI, () - Darwin’in doğal seçilim teorisini eleştiren ve bu kuramın araştırılması gerektiğini talep ederek bildirge imzalayan akademisyenlerin sayısı dünya genelinde bini geçti.

2001 yılında başlatılan ‘A Scientific Dissent From Darwinism’ (Darwinizm’den bilimsel ayrılış bildirgesi) kampanyasında imza atan akademisyenlerin sayısı bu ay bin 43’e ulaştı.

Kampanya için açılan internet sitesinde akademisyenlerin bu bildirgeyi neden destekledikleri şu sözlerle ifade ediliyor: ‘’Darwin’in, hayatın karmaşıklığının açıklanması için kullanılan doğal seçilim ve rastlantısal mutasyon mekanizmalarının yeterlilikleri konusundaki iddialara şüpheyle yaklaşıyoruz. Darwinin teorisi için kanıtların dikkatli bir şekilde incelenmesi desteklenmelidir’’.

Aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 15 farklı dilde hazırlanan bildirgenin sitesinde bildirgeyi imzalayanların biyoloji, kimya, matematik, mühendislik, bilgisayar bilimleri ya da diğer doğa bilimlerinden herhangi bir daldan doktoraya sahip olması gerektiği ifade ediliyor.

Bildirgeyi imzalayanlar arasında Harvard, Yale, Colombia, Cornell, Princeton Üniversitesilerinde doktora yapan akademisyenler yer alıyor.

Listeyi elinde bulunduran Discovery Insititute’den Sarah Chaffee, Thecollegefix.com internet sitesine, bu ay listeye imza atanların sayısının bini geçtiğini söyledi.

Discovery Institute’den David Klinghoffer ise bildirgeye imza atanların kariyerlerini veya saygınlıklarını riske attıklarını belirtti.