Muhsin Ceylan, Köln () - Almanya’da kara para aklama ve vergi kaçakçılığı şüphesiyle birçok banka, vergi ve yatırım danışmanlarının ofisleriyle bazı özel şahıslar ve şirket yöneticilerinin evlerine geniş çaplı baskınlar düzenlendi.

Soruşturma ve araştırmaların Frankfurt Savcılığının emriyle gerçekleştiği belirtildi. Aachen, Bonn, Erding, Frankfurt, Hamburg, Sylt, Köln, Tölz, Erkrath, Konz, Trier ve Münih’te eş zamanlı yapılan baskınlara federal asayiş, gümrük ve mali polis ile farklı resmi kuruluşlardan yetkililerin katıldığı kaydedildi.  

Almanya’da kara para aklama ve vergi kaçırma şüphesiyle ilgili bankalara, özel meskenler, muhasebe büroları ve yatırım ile varlık yönetim şirketlerine düzenlenen baskınların, Kasım 2018'de ki baskınların devamı olduğu belirtildi.

Alman basınındaki haberlerde, ‘Panama Belgeleri’nde adı geçen 11 banka, 4 mali yatırım danışmanlığı ofisi ve danışmanı ile 8 varlıklı kişinin evlerine eş zamanlı baskınlar düzenlenip geniş çaplı araştırmalar yapıldığı vurgulandı. Bu baskınların, ‘Panama Belgeleri’ çerçevesinde Kasım 2018’de Deutsche Bank’a yapılan baskınlardan elde edilen bilgi ve belgeler ışığında düzenlendiği duyuruldu.