İskender Güngör, Köln, () –Almanya’da Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BİG Parti) Genel Başkanı Haluk Yıldız, kendisine posta ile İslamofobik ve tehdit içerikli mektup gönderildiğini söyledi.

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Avrupa Türk İslam Birliği’nin (ATİB) iftar programına katılan Yıldız, kendisine iki hafta önce İslamofobik ve tehdit içerikli mektup gönderildiğini söyledi.

Yıldız, "Evime boş yazıcı kovanları geldi. Bir de zarf vardı ve bizim partinin amblemi vardı. Bizim genel merkezden geldiğini düşünerek zarfı açtım, içinde Kabe resmi ve af edersiniz üzerine bir pislik konulmuş. Birde mektup geldi ve içeriğinde 'artık haddinizi aşıyorsunuz, bu ülkede Almanlar söz sahibidir ve haddinizi bilmezseniz biz yapacağımızı biliriz' yazıyordu." dedi.

İftar davetine katılanlara kısa bir selamlama konuşması yapan Yıldız, son haftalarda Avrupa’da artan İslam karşıtlığından örnekler vererek, “Biliyorsunuz Ramazan'dan üç gün önce Federal Aile Bakanı, ‘Müslüman çocukların oruç tutmasını doğru bulmuyorum cezalandırılması lazım’ gibi bir açıklama yaptı. Ramazan'ın başlamasından üç gün sonra da Hessen Eyaleti'nin Adalet Bakanı olan hanımefendi, ‘Ramazan ayında çocuklarını zorlayan ailelerin kanuni olarak cezalandırılması lazım’ dedi. Akabinde daha geçen hafta Avusturya Federal Meclisinde ilkokula okuyan çocuklara başörtüsü yasağı getirildi. Ertesi günü, Hristiyan Demokratlar, Sosyal Demokratlar, Liberal parti açıklama yaptı. ‘Biz Almanya’da bu başörtüsü yasağını özellikle ilkokulda okuyan çocuklar için gelmesini özellikle talep ediyoruz’ dediler” dedi.

“OYUNUZU KULLANIN”

Haluk Yıldız, Irkçı popülist partilerin Avrupa’da üçüncü parti konumuna geldiklerine dikkat çekti. “Almanya Alternatif Partisi (AFD) İtalya’da gerçekleşen toplantıda, ‘Biz İslam dinini bir din olarak değil, bir ideoloji olarak görüyoruz. Bu ideolojinin Avrupa Parlamentosu’nda yasaklanması için federal düzeyde de çalışmalar yapacağız’ dedi. Bunu Alman basını yazmadı yalnızca Türk basınından okuyabildik. Dolayısıyla bizim seçimlere katılmama gibi bir lüksümüz olamaz” diyen Yıldız, “26 Mayıs’ta hava ne kadar güzel olursa olsun ya da ne kadar kötü olursa olsun, pikniğe gitmeden önce veya evimizde güzel bir dizi seyretmeden önce, sabah 8 ile akşam 18 arası seçim büroları açık olacak, oylarımızı kullanalım” dedi.

Haluk Yıldız, 26 Mayıs’ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinin Türkler açısından tarihi önemi olduğunu, bu seçimde barajın olmadığını; BİG parti olarak ilk defa katıldıklarını ifade ederek, “Hem Brüksel’de hem de Strasburg’da sandalyemiz olacak” dedi. Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Avusturya'da başlayan başörtü yasağıyla birlikte Almanya’ya da sıçrayacak olan bu tür yaptırımlara dur demek için güçlü bir sese ihtiyacımız var. Almanya’da 1 milyon 400 bin Türk kökenli Alman vatandaşı olan seçmen var. Dolayısıyla bizim alacağımız 150 bin oyla bir kişi, 350 ila 400 bin oyla da ikinci ve üçüncü kişiyi sokma ihtimalimiz var. Gerçekten insanlarımız, vatandaşlarımız duyarlı davranırsa belki de üç kişi sokabiliriz. Dolayısıyla mutlaka seçim sandığına gitmemiz lazım. Seçimlere katılacak 40 parti arasında 22. sıradayız” diyen Yıldız, “Eğer ırkçılığa, ayrımcılığa ve İslam düşmanlığına dur demek istiyorsak, kimliğimizi, özellikle Avrupa Parlamentosu’nda değerlerimizin temsil edilmesini, haklarımızın savunulmasını istiyorsak, muhakkak seçime gitmemiz lazım. Bu tarihi fırsatı muhakkak değerlendirelim. Çocuklarımız için, gelecek için, ırkçılara çok önemli bir kırmızı kart gösterebilmek için” dedi.

705 temsilcinin belirleneceği seçimler her beş yılda bir yapılıyor. Avrupa Parlamentosu Seçimleri, farklı ülkelerde 23 ila 26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.