Deniz Kılınç () – Avustralya merkezli drone teknolojileri şirketi Skyborne, silahlı mikro-taktik teknolojili insansız hava taşıtının çalışmalarında kullanılmak üzere, Abu Dabi’de bir yatırımcıdan 2.45 milyon dolar değerinde destek aldı.

Skyborne’un elde ettiği söz konusu sermayeyi, insansız hava taşıtı çalışmalarını deniz aşırı piyasalarda genişletmek amacıyla kullanacağı belirtilirken; şirketin ayrıca Queensland yönetiminin girişimci projeler ve istihdam oluşumunun artması amacıyla startuplar ve küçük çaplı işletmeleri desteklediği ‘Advance Queensland’ projesine de dâhil olduğu vurgulandı.

Queensland Teknolojik Gelişme Bakanı Kate Jones konuyla ilgili, “Bu gelişme, devlet destekli bir şirketin söz konusu desteği, Abu Dabi’deki özel bir yatırımcının dikkatini çekerek uluslararası yatırımı artırma ve işlerini büyüterek ticarileşmeye yaklaştığının harika bir örneği” dedi.

Şirketin elde ettiği sermayeyle Cerberus GL ismi verilen insansız hava aracının geliştirilmesi için çalışacağı söylendi. Cerberus GL’in altı kilodan daha hafif olduğu ve sınıfının en hafif ürünü olduğu belirtilirken, söz konusu aracın savaş alanlarında ateş desteği sağlayabildiği vurgulandı.
Skyborne Direktörü Adrian Dudok, gelişmelerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Queensland yönetiminin de desteğiyle Skyborne Queensland’ın savunma ve imalat sektörlerini güçlendirmeye devam edecek. Dünya genelinde İhracat fırsatları sonsuz ve şimdiden ABD ve Orta Doğu’dan ciddi ilgi görüyoruz.”