Deniz Kılınç () – Fransa’da Kasım 2018’de akaryakıt fiyatlarına getirilen zammı protesto etmek için başlayan sarı yelekliler eylemlerinin 27’nci haftasında protestolar devam ederken, eylemlere katılımın azaldığı görüldü.
Fransa halkının başkent Paris’te 17 Kasım’da akaryakıt fiyatlarına yapılan zammı protesto etmek için başlattığı ve sonrasında hükümetin eleştirilmesiyle büyüyen sarı yelekliler eylemleri 27’nci haftasında da devam ediyor.

Dün Paris başta olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde devam eden eylemlere bu hafta katılımın oldukça düşük olduğu görüldü ve İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada dünkü eylemlere Fransa genelinde toplam 15 bin 500 kişinin katıldığı duyuruldu. Geçen haftalara göre dünkü protestoların sakin geçtiği belirtilirken, Paris’teki katılımın bin 600 kişi olduğu açıklandı. Bakanlık, geçen haftaki eylemlere 18 bin 600 bin kişinin katıldığını açıklamıştı.

Bu hafta ayrıca Paris polisi, yaklaşık altı aydır devam eden eylemlere karşı önlem olarak Şanzelize Caddesi, Başkanlık Sarayı, Ulusal Kongre ve Notre Dame Katedrali’nin çevresinde eylem yapılmasını yasakladı. Eylemcilerin ayrıca yüzlerini kapatan herhangi bir aksesuar kullanmalarına da izin verilmedi.