Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, Vergi Haftası’nın çeşitli etkinliklerle kutlanacağını kaydetti.
Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Baysal, “Gelir İdaresi Başkanlığımızca Vergi Haftası’nın 22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanması kararlaştırılmıştır. 27. Vergi Haftası Vergi Dairesi Başkanlığımızca da tüm ülke genelinde olduğu gibi çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Toplanan vergi sayesinde sunulan güvenlik, adalet, eğitim, sağlık, ulaşım, sosyal yardımlar gibi kamu hizmetleri, bütün vatandaşlarımıza verilmesi gereken devlet olmanın zorunlu kıldığı hizmetler olup, bu tür kamu hizmetlerinin aksatılmadan ve daha kaliteli sunulması devletin ihtiyaç duyduğu vergilerin zamanında ve yeterli miktarda toplanabilmesine bağlıdır. Bunun için ‘vergi geleceğimizdir’ şeklinde ifade ediyoruz” dedi.
Gelir İdaresi olarak özellikle sivil toplum kuruluşları ile diyaloga önem verdiklerine de dikkat çeken Baysal, şunları kaydetti:
“Mükellefle ve onların temsilcileri ile olan ilişkilerimizde adil, tarafsız, vatandaş ve mükellef memnuniyetine odaklı hizmet anlayışını esas almaktayız. Mükelleflerin ve vatandaşların vergi idaresi ile olan işlemlerinde özellikle teknoloji ve bilgi otomasyon sistemlerini geliştirerek İnternet Vergi Dairesi, borç sorgulama, bilgi edinme, önceden hazırlanmış kira beyannamesi gibi hizmetleri kullanıcıların hizmetine sunmak suretiyle işlerini kolaylaştırmayı, bunun yanında mükellefi aydınlatıcı, konusuna göre rehberler yayınlamak suretiyle mükellefleri bilgilendirmeye önem vermekteyiz. 27’nci Vergi Haftası’nın hepimize faydalı olmasını diliyorum.”