Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı Haşereyle Mücadele Şube Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde önlemlerini arttırdı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Haşereyle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde 17 ilçede kurban satışı ve kesimi yapılacak alanlarda periyodik olarak gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Haşereyle Mücadele Şube Müdürü Gözde Koç, “Manisa Büyükşehir Belediyemiz, Manisalıların sağlıklı ve temiz bir çevrede kurbanlık kesimi yapabilmeleri için yaklaşan Kurban Bayramı öncesi başlattığı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Herhangi bir hastalık etmenine meydan verilmemesi için, kurban satışı ve kesimi yapılacak alanlar periyodik olarak ilaçlama çalışmalarımıza devam edilecek” dedi. Şube Müdürü Gözde Koç, bayram öncesi kurban satış ve kesim yerlerindeki uygulamalar için 17 ilçe genelinde 47 ekip ile bayram sonrasında kadar çalışmalara devam edileceğini belirtti.
Haşereyle mücadele yoğun çalışma
Manisa il genelinde yıl boyunca karasinek, sivrisinek ve her türlü haşere ile yoğun ve başarılı bir mücadele gerçekleştirildiğini dile getiren Şube Müdürü Gözde Koç, “Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekiplerimiz, aralıksız sürdürdüğü çalışmalara Kurban Bayramı sonrasında da devam edecek. İlaçlama, kurban artıklarının kurban kesim komisyonlarınca izin verilmiş alanlardan uzaklaştırılıncaya kadar devam edecek. Büyükşehir Belediyemizce, Manisalıların daha sağlıklı bir ortamda yaşaması adına 17 ilçe genelinde yıl boyu uygulamalarına devam etmektedir. Önceliği larva mücadelesi olmak üzere, kamuya açık tüm alanlarda uçkun mücadelesi ve rezidüel mücadeleler yapılmaktadır” diye konuştu.