ABD’de yaşayan Gary Bentley, ameliyat olduğu 1973 yılında kendisiyle ilgilenen hemşire Kathy ile 42 yıl sonra ilk kez bir araya geldi.
ABD’de, 1973 yılında ülkenin Alabama eyaletinin Killen bölgesinde bulunan bir hastanede açık kalp ameliyatı geçiren Gary Bentley, yoğun bakımdan çıktıktan sonra kendisiyle ilgilenen hemşire Kathy ile sosyal medya aracılığıyla bir araya geldi. Bentley’nin hastaneden ayrıldıktan sonra hemşireyi bulmaya çalıştığı ancak başarısız olduğu, daha sonra fotoğraflarını Facebook’ta yayınlamasının ardından hemşire ile iletişime geçerek duygusal bir buluşma gerçekleştirdiği kaydedildi.
Görüşmenin ardından konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Bentley, ameliyatın ardından alındığı yoğun bakım ünitesinden ayrıldıktan sonra bir hemşirenin kendisi ile yakından ilgilendiğini kaydederek, “Yoğun bakımdan çıktığımda benimle aynı katta olan bir hemşire vardı, bana karşı oldukça nazikti. Tam olarak ne olduklarını hatırlamıyorum ama bana küçük hediyeler getirdi. Bana getirdiklerinden biri de gülümsemesi ve her gün cesaret veren kelimeler söylemesiydi. Benimle oyunlar da oynadı, ben de oldukça bağlanmıştım” dedi. Hastane yetkililerinin kendisini yoğun bakım ünitesinden başka bir bölüme aldıklarını kaydeden ve bugün 52 yaşında olan Bentley, kendisiyle ameliyattan sonra ilgilenen hemşireden ayrıldığı için son derece üzgün olduğunu ifade ederek, “Onu görmek için geri gittim ancak bana izin vermediler. Bir fotoğraf çekmiştik ve gittiğim üç koruyucu ailede de bu fotoğrafı taşıdım” dedi. Bentley, 42 yıl sonra hastane çalışanlarının, eşine, hemşireyi bulabilmek için fotoğrafı sosyal medyadan yayınlamaları önerisinde bulunduğunu kaydederek, “42 yıl oldu. Onu bulmak neyi değiştirir ki dedim. Eşim bu fotoğrafı kendi sayfasında yayınladı. Hem aile bireylerimizden hem de arkadaşlarımızdan bu fotoğrafı paylaşmalarını istedi. Ama ben hemşirenin bulunmak istemeyeceği konusunda endişeliydim” ifadelerini kullandı.
Fotoğrafın sosyal medya hesaplarından 7 bin kez paylaşılmasının ardından, ülkede yayın yapan bir sitenin Bentley’in hikayesini yayımladığı bildirildi. İki gün sonra ise hemşire Kathy için yapılan aramaların sonlandırıldığını kaydeden Bentley, “Kızı Perşembe akşamı mail attı ve Cuma sabahı sonunda iletişime geçtik, dün de parkta buluştuk. O, halen aynı güzel hemşire Kathy, ailelerimiz hakkında konuştuk. Elbette 42 yıl öncesinden de konuştuk ve bu kadar hızlı geçtiğinize inanamıyoruz. Fotoğrafımıza baktığımızda ikimiz de ağladık. Fotoğrafı, her gün görebilmek için masasına koyacağını, ailemin ve benim, onu prenses gibi hissettirdiğimizi söyledi. Kathy halen hemşirelik yapıyormuş” açıklamasını yaptı.
Kathy’nin mesleğinin üstesinden geldiğini kaydeden Bentley, “Babam bir alkolikti ve annem onu terk etti. Devlet bana sahip çıktı ama kardeşlerimden ayrıldım. Hemşire Kathy benim durumumu ya da özel hayatımı bilmiyordu. Sadece gülümsemeye ihtiyacı olan bir çocuk olduğumu söylemişti” dedi.