Afganistan’da, Kabil Havalimanı yakınlarında meydana gelen intihar saldırısında 2 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi yaralandı.
Afganistan’da Kabil Havalimanı girişi yakınlarında sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Bomba yüklü bir aracın NATO birlikleri yakınlarında patlatılması sonucu yaşanan saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi. Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sıddık Sıddıki tarafından yapılan açıklamada, NATO birlikleri hedef alınarak gerçekleştirilen saldırıda 2 sivil kadının hayatını kaybettiği, aralarında 3 yabancı uyruklu vatandaşların da bulunduğu toplamda 18 kişinin yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, Kabil Havalimanı’nın Havaşinası yolu üzerinde gerçekleştirilen saldırıda, 2 askeri aracın da kullanılamaz hale geldiği ifade edilirken, aracın içinde bulunan askerlerin dışarıya çıkarıldığı kaydedildi.
Patlamaya tanık olan Habibullah, patlamanın ardından bölgede ambulansın olmadığını ifade ederek, yaralananları çevrede bulunan araçlarla hastanelere götürdüklerini söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir asker ise, birçok askerinde bölgeye geldiğini belirterek herkesin yaralılara yardım ettiğini ifade etti.
Olaya tanık olan bir kişi de havalimanından geldiği sırada oldukça şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini söyleyerek, aracının parçalandığını ve kendisinin yara almadan kurtulduğunu kaydetti. Abdulhamit Osmani adlı bir vatandaş ise saat 10.00 sıralarında yaşanan şiddetli patlamada çok sayıda yaralının olduğunu sözlerine ekleyerek, çevrede bulunan evlerin camlarının ve kapılarının kırıldığını, evlerin kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Osmani, bomba yüklü aracın NATO birliklerine ait araçlara çarparak saldırıyı gerçekleştirdiğini ifade ederek, saldırıda küçük çocukların da yaralandığını söyledi.
Öte yandan, saldırının Taliban tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi.